Βουλή: Μονομαχία Τσίπρα και Μητσοτάκη στη σκιά της γάτας των Ιμαλαϊων

Ξεκινάει στις 19:00

Μονομαχία Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνει η αποψινή προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, η οποία ξεκινάει στις 19:00.

Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.  Στην επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης: "Οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και είναι δυστύχημα ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης", σημείωνε ο πρωθυπουργός.

Στη σημερινή συζήτηση θα λάβουν μέρος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Τα... βέλη του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου δε θα αφορούν υποθέσεις μόνο από τον επίμαχο χώρο των μίντια, αλλά θα επεκταθούν και σε άλλες που εμπλέκουν ακόμα και πολιτικά πρόσωπα και οι οποίες επί σειρά ετών έχουν μείνει στη σκιά. Δε θα λείπουν όμως και τα θαλασσοδάνεια σε μιντιακούς ομίλους, των οποίων τα απόνερα φτάνουν μέχρι τις όχθες των μέχρι πρότινος κυβερνώντων, όπως τόνισε στην επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, οι «λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ που σκονίζονταν στα συρτάρια», όπως σχολιάζουν επανειλημμένα κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αδήλωτες εταιρίες offshore, ύποπτα ακίνητα αλλά και υποθέσεις που ενδεχομένως αγγίζουν μέχρι και τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ιδιαίτερη μνεία αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην περιβόητη «γάτα των Ιμαλαΐων» του γνωστού εκδότη Σταύρου Ψυχάρη - που διεξάγει πλέον αγώνα μέχρις εσχάτων με την κυβέρνηση,