Γεννηματά: Ο Τσίπρας ακούει πολλά καλά λόγια από Μέρκελ και Σόιμπλε…

“Την στήριξη που είχε η κυβέρνηση Τσίπρα δεν την είχε καμία άλλη προηγούμενη κυβέρνηση”, τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

“Πιστεύω ότι μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής ενότητας μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα και να ζητήσει καλύτερες συνθήκες για το χρέος. Πρέπει να έχει δύναμη στο εξωτερικό και στο εσωτερικό για να ετοιμάσει τολμηρές μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσει η χώρα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για να σχηματισθεί, αλλά ήταν λάθος που δεν ανέλαβαν όλοι τις ευθύνες τους”, ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην εκπομπή ″Στον Ενικό″ στην τηλεόραση του Star.

Η Φώφη Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι δεν θα δεχθεί να μπει στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν μπουν όλα τα κόμματα και η ΝΔ. “Το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε”, είπε, “τόσο στο πρώτο μνημόνιο αρχικά, αλλά και αργότερα με λάθη και με συγκεκριμένες επιλογές ενδεχομένως, να το κάνει για να εξαλείψει ένα μεγάλο έλλειμμα”.

Εξήγησε ότι το περασμένο καλοκαίρι η ίδια ψήφισε το μνημόνιο γιατί η Ελλάδα είχε φτάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης και κινδύνευε να βγει εκτός ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Την στήριξη που είχε η κυβέρνηση Τσίπρα δεν την είχε καμία άλλη προηγούμενη κυβέρνηση”, επεσήμανε.

Eξέφρασε επίσης την ανησυχία της για την πορεία της αξιολόγησης και επέκρινε την κυβέρνηση πως ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με το πρώτο εξάμηνο του 2015. “Αφήνει το χρόνο να τρέχει. Ανησυχώ όταν ο κ. Τσίπρας συνέδεσε την αξιολόγηση με το προσφυγικό. Πήγε με τη πλάτη στο τοίχο στην Σύνοδο Κορυφής”, υποστήριξε η Φ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε εξάλλου με νόημα πως δεν έχει δεχθεί από κανέναν Ευρωπαίο σοσιαλιστή πιέσεις για να συμμετάσχει σε μια συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. "Τελευταία ο κ. Τσίπρας ακούει καλά λόγια από τον Σόιμπλε και την Μέρκελ. Εμένα δεν θα μου έκανε εντύπωση αν τον βλέπαμε και σε κάποια συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Αυτά που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι προφανές πως εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Γερμανίας".