Βίτσας: Χρειαζόμαστε και Καμμένο και Μουζάλα στην κυβέρνηση

Επισημαίνει ότι στην κυβέρνηση υπάρχει κλίμα συνεργασίας και ότι η κυβερνητική συνοχή «είναι δεδομένη, πολύ ισχυρή και δεν κινδυνεύει»

«Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε και τον Πάνο Καμμένο και τον Γιάννη Μουζάλα στην κυβέρνηση. Και οι δύο έχουν προσφέρει πάρα πολλά για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης». Αυτό τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του κυβερνητικού οργάνου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι στην κυβέρνηση υπάρχει κλίμα συνεργασίας και ότι η κυβερνητική συνοχή «είναι δεδομένη, πολύ ισχυρή και δεν κινδυνεύει».

Για τη συνεργασία με την Τουρκία στο θέμα του προσφυγικού, ο κ. Βίτσας αναφέρει ότι η Άγκυρα έχει και «μια σειρά από άλλα προβλήματα», αλλά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το προσφυγικό για να λυθούν.

«Ο καθένας από την πλευρά του χρειάζεται να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του και βεβαίως να υπάρχει σαφής διαδικασία ελέγχου για το κατά πόσο υλοποιεί τις υποχρεώσεις που του αναλογούν από τη συμφωνία», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός και προσθέτει:

«Είναι πολλαπλά τα συμφέροντα που δημιουργούν την παράνομη μεταφορά των εμπόρων ψεύτικης ελπίδας, που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες και τους υπόσχονται ότι μπορούν να περάσουν με παράνομο τρόπο τα σύνορα».

Ο κ. Βίτσας δηλώνει ότι η κυβέρνηση γνωρίζει ποιες είναι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για το προσφυγικό και ότι υπάρχει συνεργασία με όσες είναι διαπιστευμένες από την Ύπατη Αρμοστεία και τα Υπουργεία Εξωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και με τους εθελοντές που βοηθούν στο λιμάνι του Πειραιά.

Τέλος, ο κ. Βίτσας υπογραμμίζει ότι αυτή τη στιγμή, έχει προτεραιότητα να μειωθούν οι ροές και να επιταχυνθεί η μετεγκατάσταση και σε δεύτερο χρόνο, αναφορικά με τους πρόσφυγες που θα παραμείνουν στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι «πλήρως προετοιμασμένη» ώστε να υπάρξουν ειδικά προγράμματα ένταξής τους.