Μπαλάφας: Ο Μουζάλας πρέπει και μπορεί να μείνει στην κυβέρνηση

"Τα περί ανασχηματισμού είναι προνόμιο του πρωθυπουργού"

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega τόνισε μεταξύ άλλων πως οι πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ειδομένη θα συνεχίσουν να ζουν εκεί και το ζήτημα δεν θα λυθεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλάφας χαρακτήρισε τη συμφωνία της Παρασκευής μεγάλη διπλωματική επιτυχία σε δύο μέτωπα και υπογράμμισε πως τίθεται σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα.

Διαβάστε ΕΔΩ: Προσφυγικό: Αμφιλεγόμενη και δίχως προηγούμενο η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας

Για την κατάσταση στην Ειδομένη

"Υπάρχει συμφωνία με την Ε.Ε να μην υπάρξουν δομές φιλοξενίας στην Ειδομένη. Όσοι πρόσφυγες είναι στην Ελλάδα θα παραμείνουν στη χώρα μας για κάποιο χρονικό διάστημα. Η Ειδομένη δεν θα λυθεί, οι πρόσφυγες που μένουν εκεί θα συνεχίσουν να μένουν στην περιοχή".

Υπέρ του Μουζάλα

"Θα βρεθεί στο ζήτημα Μουζάλα μια χρυσή τομή. Ο Μουζάλας πρέπει και μπορεί να παραμείνει στη θέση του. Τα περί ανασχηματισμού είναι προνόμιο του πρωθυπουργού".

Και συνέχισε:

"Συνεργασία δεν κάνεις εσύ με τον εαυτό σου ή με κάποιον που ταυτίζεται μαζί σου. Σε μερικά ζητήματα, που ο άλλος τα βλέπει λίγο διαφορετικά, λογικό είναι να εμφανίζονται αγκάθια."

Για τη συμφωνία με τους Θεσμούς

"Μέσα στο Μάρτιο θα ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα. Το θετικό είναι ότι μέχρι χθες λέγανε να αυξήσουνε οι εργοδότες τις εισφορές αλλά τελικά συμφώνησαν μαζί μας".