Ο Κασιδιάρης έδιωξε δημοσιογράφο του BBC επειδή είπε τα Σκόπια “Μακεδονία”

Επεισόδιο με συνεργείο του βρετανικού πρακτορείου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Επεισόδιο σημειώθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με πρωταγωνιστές τον Ηλία Κασιδιάρη και μια δημοσιογράφο του BBC.

Ο βουλευτής του κόμματος, έδιωξε το δημοσιογραφικό συνεργείο του βρετανικού δικτύου, το οποίο βρισκόταν στα γραφεία για να πάρει συνέντευξη από τον ίδιο.

Αιτία γι’ αυτό ήταν ότι η δημοσιογράφος του του BBC αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», κάτι που προκάλεσε την οργή του κ. Κασιδιάρη, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του κόμματος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, «είχε προηγηθεί ο εκνευρισμός και η αμηχανία των Άγγλων, όταν ο βουλευτής τόνισε πώς οι λαθρομετανάστες πρέπει να πάνε στην Αγγλία και στις ΗΠΑ, που είναι συνυπεύθυνες για τους πολέμους σε Συρία και Αφγανιστάν. Στο σημείο εκείνο η κακεντρεχής ρεπόρτερ Stacey Dooley δεν συγκρατήθηκε και επέδειξε τα ανθελληνικά αισθήματα του προπαγανδιστικού κυκλώματος του BBC αποκαλώντας τα Σκόπια... "Μακεδονία" και επιχειρώντας να στήσει ένα κακόγουστο σόου».

Μάλιστα, το κόμμα δημοσιοποίησε και βίντεο από το περιστατικό, στο οποίο ακούγεται ο κ. Κασιδιάρης να διαμαρτύρεται για τη λέξη «Μακεδονία».

«Είναι παράνομο να λέμε Μακεδονία στην Ελλάδα;» ρωτάει η δημοσιογράφος για να λάβει την απάντηση από τον κ. Κασιδιάρη πως: «Είναι παράνομο να αποκαλείται Μακεδονία αυτό το κράτος στην Ελλάδα γιατί η Μακεδονία είναι μια περιοχή της πατρίδας μας».

«Αυτό δεν είναι παράνομο, δεν είναι παράνομο για μένα να λέω αυτό», ακούγεται να διαμαρτύρεται η δημοσιογράφος, επικαλούμενη το δικαίωμά της να ονοματίζει τη γειτονική χώρα με όποιο όνομα επιθυμεί, δίχως αυτό να είναι παράνομο.

«Μπορείτε να σταματήσετε; Αντίο. Σταματήστε να μιλάτε έτσι. Αυτό είναι ένα σόου και πρέπει να σταματήσει», ακούγεται να λέει ο κ. Κασιδιάρης, διώχνοντας το συνεργείο.

«Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό (σ.σ. το υλικό);» ρωτάει, αποχωρώντας, η δημοσιογράφος.

«Ασφαλώς και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι θέλετε αλλά βγείτε έξω από αυτό το δωμάτιο παρακαλώ», απαντά ο βουλευτής.

«Χάρηκα που σας γνώρισα, καλή τύχη με το μήνυμά σας», λέει στο τέλος η δημοσιογράφος.

Δείτε το βίντεο...