Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

4,3 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε έρευνα της Metron Analysis, 6,5 μονάδες μπροστά σε γκάλοπ του ΠΑΜΑΚ

Μεγάλο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με διαφορά λίγων ωρών.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας “Παραπολιτικά” που κυκλοφορεί το Σάββατο, η ΝΔ έχει ποσοστό 23,7% έναντι 19,4% του ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορά της τάξης του 4,3%, ενώ στην πρώτη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Ιανουάριο, μετά την εκλογή Μητσοτάκη στο τιμόνι της ΝΔ, η διαφορά ήταν στο 3,7%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και Ενωση Κεντρώων. Εκτός Βουλής μένουν ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Λαϊκή Ενότητα.

Αναλυτικότερα, τα ποσοστά των κομμάτων στην έρευνα της Metron Analysis:

ΝΔ 23,7%

ΣΥΡΙΖΑ 19,4%

Χρυσή Αυγή 5,1%

ΚΚΕ 4,7%

Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,2%

Ένωση Κεντρώων 3,7%

ΑΝΕΛ 2,3%

Ποτάμι 2,2%

Λαϊκή Ενότητα 2,1%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4

Σε άλλη δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου φτάνει τις 6,5 μονάδες, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 24%, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων με 4,5%, οι ΑΝΕλ με 2,5%, το Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα με 2%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 7,5%μ ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 24%.