Ξιφουλκούν Τσίπρας – Μητσοτάκης με φόντο το παράλληλο πρόγραμμα

Ετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης

Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής, με ομιλίες βουλευτών, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για το παράλληλο πρόγραμμα.

Το πολιτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ομιλίες, τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και των άλλων πολιτικών αρχηγών, οι οποία αναμένεται να πάρουν το λόγο, ενώ η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα με την ψήφιση του.

Οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που διεξήχθη στις 26 Ιανουαρίου για το ασφαλιστικό.

Στην ατζέντα των δύο πολιτικών αρχηγών αλλά και των επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης θα είναι οι εκρηκτικές συνθήκες που διαμορφώνονται στο εσωτερικό και που φθείρουν αμείλικτα τις αντοχές της κυβέρνησης και των βουλευτών που την στηρίζουν αλλά και το προβληματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ευρώπη για την χώρα μας λόγω του προσφυγικού.

Στην θεματολογία της σημερινής συζήτησης βρίσκονται και πάλι η αύξηση εισφορών που φέρνει το νέο ασφαλιστικό, τα αγροτικά μπλόκα, η σχεδιαζόμενη φορο-καταιγίδα, οι εκρηκτικές συνθήκες που δημιουργεί το προσφυγικό –μεταναστευτικό και η άλωση του Κράτους από κομματικούς και συγγενείς. Πάντως, από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου ήδη στήνονται οι επικοινωνιακές παγίδες προκειμένου ο κ. Τσίπρας να διασκεδάσει τις σοβαρές πολιτικές συνέπειες που έχουν δημιουργήσει, η υποβολή παραίτησης του υφυπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη μετά τις δηλώσεις τους περι προεκλογικής εξαπάτησης του λαού από τον σημερινό πρωθυπουργό αλλά και το αλαλούμ μετά την ενέργεια του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Νίκου Τόσκα να «καρατομήσει» τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη. Είναι ενδεικτικό ότι χθες αργά το βράδυ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε δημοσιοποίηση εγγράφων του υπουργείου Εξωτερικών σχετικών με την περίφημη «λίστα Μπόργιανς».