Γεροβασίλη: Παράνομη η είσοδος των τρακτέρ στην Αθήνα

«Σταθερή μας θέση είναι ότι η όλη διαδικασία της αξιολόγησης οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα διότι, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, για τις διαπραγματεύσεις, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
 
«Οι όποιες διαφορές πρέπει και μπορούν να γεφυρωθούν, η μπάλα, πλέον, είναι στο γήπεδο των θεσμών, που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
 
Για το ασφαλιστικό, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι η νέα πρόταση της κυβέρνησης ενισχύει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, ενώ υπάρχουν κλιμακωτές επιβαρύνσεις για τα μεγάλα εισοδήματα. Αναφερόμενη στο αγροτικό, υπογράμμισε ότι ισχύει η πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο με τους αγρότες. Όμως, όπως είπε, αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση. «Στόχος μας είναι να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και σημείωσε ότι «αυτοί που σήμερα αγκαλιάζουν τους αγρότες είναι οι ίδιοι που πριν από λίγα χρόνια τους λοιδωρούσαν». Επίσης, δήλωσε βέβαιη ότι οι αγρότες γρήγορα θα κατανοήσουν ποιοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη τους, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση τούς καλεί σε ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο για να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις.
 

Τι απαντά για τα τρακτέρ στο Σύνταγμα

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι στάση ανοχής. Είναι στάση κατανόησης και αποδοχής στο δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να διαδηλώνουν προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, όταν ρωτήθηκε για την προειδοποίηση των αγροτών ότι θα κατέβουν με τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα.
 
«Σήμερα, όμως, είδα την ανακοίνωση του μπλόκου των Τεμπών, που είπαν ότι δεν θα κατέβουν με τρακτέρ διότι θέλουν να προσέλθουν σε έναν διάλογο, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σημειώσουμε. Αλλά πρέπει και να πούμε ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Αν πάω και ανέβω με ένα αυτοκίνητο σε ένα πεζοδρόμιο, νομίζω ότι η τροχαία θα με σταματήσει και θα με κατεβάσει. Επίσης υπάρχουν νόμοι και κανόνες για το ποια οχήματα εισέρχονται στο κέντρο της Αθήνας και νομίζω είναι δουλειά της τροχαίας να δει τι θα κάνει απέναντι σε αυτό» είπε η κ. Γεροβασίλη.