Πρόσκληση από τον Άδωνι: Οι άνθρωποι από το Ποτάμι έχουν θέση στη ΝΔ

Ανοικτή και αιφνιδιαστική πρόσκληση κάνει ο νέος αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, προς το Ποτάμι και τα στελέχη καλώντας τους να συμπράξουν με τη ΝΔ. Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Γεωργιάδης επικαλείται τη δική του εμπειρία στον ΛΑΟΣ και λέει πως η πόλωση στο εξής με τον ΣΥΡΙΖΑ θα συντρίψει τα μικρά κόμματα του ενδιάμεσου χώρου. Και απευθύνει έκκληση προς τον Σ. Θεοδωράκη να σκεφτεί πως την επόμενη εκλογική μάχη «πρέπει να τη δώσουμε μαζί όλες οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις έναντι του λαϊκισμού των κ. Τσίπρα και Καμμένου».

«Στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη… οι άνθρωποι του Ποταμιού έχουν σίγουρα θέση» λέει ο αντιπρόεδρος του κόμματος.

Επίσης προανήγγειλε μια «γενναία ανανέωση» της ΝΔ σε υποψηφίους, εφόσον οι επόμενες εκλογές γίνουν με σταυρό.

Σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις ισορροπίες που προσπαθεί να κρατήσει, ο κ. Γεωργιάδης λέει πως «ο κ. Μητσοτάκης ήδη στέλνει παντού ένα σαφές μήνυμα ότι η ΝΔ επί των ημερών του θα γίνει μια σφόδρα μεταρρυθμιστική δύναμη».

Ως προς το μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού, λέει πως η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει την πρόταση για το ασφαλιστικό «αφού η κυβέρνηση καταλήξει με την τρόικα, που της το εύχομαι». Ενώ τονίζει ότι η ΝΔ και ο ίδιος υποστηρίζουν «τη μείωση φόρων, τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη μείωση των δημοσίων δαπανών, κάποιες εκ των οποίων προφανώς θα είναι επώδυνες». Ξεκαθαρίζει πάντως ότι δεν θεωρεί «αναγκαστική» τη μείωση των συντάξεων.