Άγριος καβγάς στη Βουλή: “Βόρεια Κορέα και χούντα” κατά “εμετού”!

Σύγκρουση με... χαρακτηρισμούς σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, και του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.

«Κύριε Υπουργέ, για να το κλείσω», είπε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο κ. Λοβέρδος: «Δεν είστε υπουργός της Βόρειας Κορεάς και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το Κοινοβούλιο, κοινοβούλιο που κάθε υπουργός θα το μετατρέπει σε χουντικό κοινοβούλιο. Θα είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε…».

Η παραπάνω δήλωση έφερε την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένταση στη Βουλή.

Ο υπουργός σηκώθηκε και διαμαρτυρήθηκε έντονα με αποτέλεσμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να του απαντήσει σκληρά: «Είσαι άσχετος. Να καθίσεις κάτω. Ντροπή σου. Είσαι άσχετος. Να μιλάς καλά σε εμένα. Εδώ δεν θα τραμπουκίζεις. Πέντε χρόνια σας έχουμε υποστεί, δεν μας φοβίζετε».

 

Η ομιλία Παππά 

Η Ν.Δ. δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, επέμεινς ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στη Βουλή επί της τροπολογίας που δίνει στη Βουλή την αρμοδιότητα να ορίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Ο υπουργός έκανε λόγο για... χυδαιότητα και "εμετό".
 
Στη συνέχεια απορρίφθηκε από τη Βουλή η ένσταση αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Την πρόταση απέρριψαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ απείχε, ενώ την ψήφισαν Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων.