Καμμένος: Εμείς θα το λύσουμε το ασφαλιστικό

 Η κυβέρνηση θα καταφέρει να λύσει το πρόβλημα του ασφαλιστικού, υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. «Οι διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή με την κυβέρνηση, έχουν ως στόχο αυτό το οποίο είπαμε και προεκλογικά. Δηλαδή προστασία των κύριων συντάξεων, προστασία των αδυνάτων, ιδίως των νέων επιστημόνων, οι οποίοι βγαίνουν τώρα στη ζωή, των παιδιών που δουλεύουν με μπλοκάκια και χτύπημα εκεί που υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή» τόνισε.
   «Όσον αφορά τις κύριες συντάξεις δίνουμε μάχη και θα την κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Πιστεύω, δηλαδή, ότι με την εργοδοτική εισφορά και με τη μικρή συνεισφορά των εργαζόμενων, με ένα μικρό ποσοστό, θα καλύψουμε το κενό το οποίο υπάρχει στο ασφαλιστικό. Το ασφαλιστικό πρέπει να λυθεί και αυτή η κυβέρνηση είναι μια ισχυρή κυβέρνηση, με νωπή εντολή τεσσάρων μηνών, για να κυβερνήσει τέσσερα χρόνια. Η κυβέρνηση αυτή θα το λύσει το ασφαλιστικό, οι άλλοι απλώς έκαναν ανακοινώσεις» πρόσθεσε.
    Ανέφερε ότι πρόταση των δανειστών ήταν «να κόψουμε συντάξεις», αλλά, όπως επισήμανε, η απάντηση της κυβέρνησης ήταν ότι «εμείς δεν θα κόψουμε συντάξεις, γιατί δεν αντέχει πλέον ο συνταξιούχος». Και βρήκαμε, όπως είπε, αυτή την πρόταση για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, τονίζοντας ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι συμφωνούν οι εργοδότες και με μία μικρή συνεισφορά, ένα μικρό ποσοστό και από τον εργαζόμενο, θα βρεθεί αυτό το ενάμισι δισ. που είναι το κενό, για να κλείσει το ασφαλιστικό και να ψηφιστεί άμεσα».
   Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών ο κ. Καμμένος τάχθηκε «υπέρ του αφορολόγητου πετρελαίου στους πραγματικούς αγρότες» και τους κάλεσε να προσέλθουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό για να βρεθεί λύση.
   «Από εκεί και πέρα» υποστήριξε «δεν μπορεί να έχουν κάποιοι ως παράλληλο επάγγελμα την αγροτική παραγωγή και την ίδια ώρα να εισπράττουν ενοίκια, πληρώνοντας φόρο 40% για τα ενοίκια, αλλά να φορολογούνται ως αγρότες. Δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίες με πολυκαταστήματα στην επαρχία και την ίδια ώρα να έχουν και 100 στρέμματα και να παράγουν και να φορολογούνται το ίδιο με τον αγρότη. Ποια είναι η πρότασή μας λοιπόν; Διαχωρισμός των πραγματικών αγροτών με το μητρώο αγροτών, όπου εκεί θα φανούν όλα τα προνόμια και εκείνοι οι οποίοι έχουν άλλη δραστηριότητα θα φορολογούνται με το φορολογικό συντελεστή της άλλης δραστηριότητας».
   Εκτίμησε ότι «το μητρώο των αγροτών ή θα γίνει τώρα ή δεν θα γίνει ποτέ» υπογραμμίζοντας ότι «εάν δεν ξεχωρίσει αυτή τη στιγμή ο πραγματικός αγρότης, ο οποίος θα βοηθηθεί, από τον "μαϊμού" αγρότη ή αν θέλετε τον "παράλληλο" αγρότη, δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε αγροτική παραγωγή. Γιατί όλα τα λεφτά και "όλα τα κιλά" που λέγαμε παλιά, πήγαιναν σε εκείνους που είχαν ως πάρεργο την αγροτική παραγωγή, αλλά είχαν πολύ μεγάλες εκτάσεις. Πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα. Οι πραγματικοί αγρότες να βοηθηθούν. Πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρο ότι τις προτάσεις αυτές θα τις δεχθούν και οι αγρότες και οι δανειστές».