Βόμβα Φωτήλα: Να συμπορευτεί το Ποτάμι με τη Νέα Δημοκρατία

Βόμβα εξαπέλυσε πριν από λίγη ώρα ο βουλευτής του Ποταμιού, Ιάσων Φωτήλας, ο οποίος ζήτησε να συμπορευτεί το κόμμα του με τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δε μιλά για απορρόφηση, αλλά για μια προγραμματική συμφωνία.  "Πρέπει να τον βοηθήσουμε και να τον ενισχύσουμε τον Κυριάκο, όχι να γίνουμε άλλο ένα ανάχωμα. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν, όπως π.χ. για τη συνταγματική αναθεώρηση και την οικονομία", τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Φωτήλας σημείωσε ακόμη ότι δεν έχει μιλήσει μέχρι στιγμής με κάποιο στέλεχος της ΝΔ, ενώ ερωτηθείς για το αν η τοποθέτησή του αυτή θα προκαλέσει την αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη, απάντησε πως θα το θέσει ως ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. 

Σημειώνεται ότι στο Ποτάμι επικρατεί αναβρασμός μετά την εκλογή Μητσοτάκη στη ΝΔ, το ανοιχτό προσκλητήριο της Φ. Γεννηματά για δημιουργία νέου κεντροαριστερού σχήματος, αλλά και την πρωτοβουλία του βουλευτή, Χάρη Θεοχάρη, να ζητήσει από τον Σταύρο Θεοδωράκη να θυσιάσει εαυτόν, θέτοντας εμμέσως ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα.