Τσιρώνης: Αν μου ζητήσουν οι Οικολόγοι να ανεξαρτητοποιηθώ, θα δώσω την έδρα

«Αν μου ζητήσουν οι Οικολόγοι Πράσινοι να ανεξαρτητοποιηθώ, θα παραιτηθώ από τη βουλευτική μου έδρα» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης στην «Εφημερίδα των Συντακτών», επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν «γκρίνιες» στο εσωτερικό του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Ιανουαρίου.

Αφορμή για την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» είναι η κοινή υπουργική απόφαση για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού σε νέα τουριστική μονάδα στην Ιο.

Από τη μεριά του υποστηρίζει ότι ήταν υποχρεωμένος να την υπογράψει, δηλώνει ωστόσο πρόθυμος να εξετάσει κάθε σοβαρό επιχείρημα που οδηγεί σε ακύρωση της αρχικής ρύθμισης του 2014.

Αναφέρεται στη διαχείριση των σκουπιδιών και δηλώνει ότι δεν λέει «όχι» στις ΣΔΙΤ, εφόσον όμως εξασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η έκκλησή του προς τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να σπεύσουν να τα δηλώσουν ώς τις 6 Φεβρουαρίου, αφού θα δοθεί παράταση μέχρι το καλοκαίρι, αλλά θα κοστίζουν ακριβότερα.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχουν στελέχη που από την αρχή δεν ήθελαν να συμμετέχουμε στην κυβέρνηση. Κάποιοι επιμένουν στη διαφωνία τους και ζητούν να ανεξαρτητοποιηθούν οι βουλευτές μας. Θέλω να είμαι σαφής. Αν το συνέδριο αποφασίσει να ανεξαρτητοποιθούμε, εγώ θα παραιτηθώ από τη βουλευτή μου έδρα, γιατί θεωρώ ότι εξασφαλίστηκε από τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων» αναφέρει.