Βενιζέλος: Η “πρώτη φορά Αριστερά” θέλει να προσελκύσει την αποστασία

Για ανικανότητα διακυβέρνησης, που οδήγησε σε διάλυση της κρατικής μηχανής, σε πλήρη στασιμότητα τις δημόσιες επενδύσεις, σε γενικό ζόφο την δημόσια ζωή και σε κρίση το κράτος Δικαίου, κατηγόρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως έτσι δεν προχωράει ο τόπος.

“Η στασιμοχρεοκοπία είναι εφάμιλλη με το Grexit και με την ασύντακτη χρεοκοπία από ένα σημείο και μετά”, είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος καταλόγισε στον πρωθυπουργό πως - μέσα σε αυτές τις συνθήκες - ζητάει τώρα συναίνεση σε μία “εθνική αντιμεταρρυθμιστική δημαγωγία”.

“Να πούμε ψέματα στο λαό ότι δεν θέλουμε μείωση των κύριων συντάξεων, ότι δεν θέλουμε τίποτα βλαπτικό, αλλά τι να κάνουμε δεν μπορέσαμε να το καταφέρουμε παρά τη σκληρή διαπραγμάτευση”, σχολίασε.

Αφού εξέφρασε την ευχή του η ΝΔ να βρει το δρόμο της και να ολοκληρώσει τις εσωκομματικές διαδικασίες της, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκμεταλλευόμενη αυτή την εκκρεμότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάνει “μία χυδαία προσπάθεια παρέμβασης στο εσωτερικό των κομμάτων”.

“Δεν λέω για το ΠΑΣΟΚ, όπου ο κακός είναι ο Βενιζέλος για τα πάντα, κάρφος εις τον οφθαλμόν σας, αλλά ο καλός Καραμανλής, ο κακός Σαμαράς, ο καλός Λεβέντης ο κακός Θεοδωράκης;”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε πως θα μπορούσε να πολλαπλασιάσει τα παραδείγματα που δημιουργούν - όπως είπε - μια ζοφερή εικόνα του 1965, “μόνο που τώρα η πρώτη φορά Αριστερά ως εμπειρογνώμονα επί θεμάτων Δεξιάς και ακροδεξιάς προσπαθεί να προσελκύσει την αποστασία”.

Ενώπιον του κινδύνου να αποβληθεί η χώρα από την Σένγκεν, ο κ. Βενιζέλος εισηγήθηκε να προτείνει τώρα η χώρα τα πλωτά κέντρα υποδοχής, ταυτοποίησης και κατανομής σε πλοία μισθωμένα από την ΕΕ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ελλιμενισμένα στις τουρκικές ακτές που μεταφέρουν τους πρόσφυγες, οι οποίοι ταυτοποιούνται στους λιμένες της Ευρώπης και δεν τους εγκλωβίζουν στην Ελλάδα.