Καμμένος: Θα στηρίξουν την κυβέρνηση και βουλευτές της ΝΔ

Τη βεβαιότητα ότι υπάρχουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θα ψηφίσουν μέτρα και θα στηρίξουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, εκτιμώντας πως έτσι όπως διαμορφώνεται το κλίμα στην πολιτική σκηνή, μπορεί η κυβερνητική πλειοψηφία να αυξηθεί από τους 153 βουλευτές που είναι σήμερα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή “Ανατροπή” του Mega, υπάρχουν πολλοί συνειδητοποιημένοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που αν, για παράδειγμα, αναδειχθεί αρχηγός του κόμματος ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν στη ΝΔ και από εκεί και πέρα πιθανόν να δημιουργηθούν νέα κόμματα, ή και να προσχωρήσουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες ως συνεργαζόμενοι ορισμένοι εξ αυτών.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σχολίασε πως επί προεδρίας Σαμαρά έγιναν “μεταγραφές” από την ακροδεξιά στη Νέα Δημοκρατία, και κάλεσε σύσσωμη τη Νέα Δημοκρατία να “απαλλαγεί” από το “σύστημα Σαμαρά που λυμαίνεται τη ΝΔ”, σημειώνοντας ότι με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η παράταξη θα μπορούσε να είχε “ξαναγεννηθεί” ως δεξιό κόμμα στον μεσαίο χώρο, και όχι στην ακροδεξιά.

Απαντώντας σε όσους τον χαρακτηρίζουν “ακροδεξιό”, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως ο ίδιος έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία επειδή αρνήθηκε να συνυπάρχει με ανθρώπους όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ υπενθύμισε πως από τον Ιανουάριο συνεργάζεται με ένα αριστερό κόμμα. “Έχουμε πατριωτικές θέσεις, ο πατριωτισμός δεν είναι ακροδεξιά”, ανέφερε, διερωτώμενος ποιος έχει το δικαίωμα να τον χαρακτηρίζει “ακροδεξιό”.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε πως “δε συνεργάζομαι με τον Βενιζέλο”, αλλά δεν θα απέρριπτε τη συνεργασία με ένα “νέο ΠΑΣΟΚ”, απαλλαγμένο από τον πρώην πρόεδρό του και άλλα “βαρίδια”.

Αναγνώρισε ακόμα ότι κάποια από τα “εννέα σημεία” που προτείνει ο Βασίλης Λεβέντης έχουν λογική, ενώ δεσμεύθηκε πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων.