Πλακιωτάκης: H NΔ δε δίνει χέρι βοηθείας σε έναν έμπορο ελπίδας

Επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο και κατηγόρησε πως συγκάλεσε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών με στόχο να φορτώσει αλλού τις ευθύνες του, κυρίως για το ασφαλιστικό, εξαπέλυσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ που συνεδρίασε εν όψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος τόνισε πως “ο πρώτος αριστερός προϋπολογισμός καταγράφει την επιστροφή της χώρας στην ύφεση και τα ελλείμματα”, επισημαίνοντας τις αυξήσεις σε φόρους που καταγράφονται.

“Ο κ. Τσίπρας, αφού προκάλεσε αστάθεια στην κυβέρνηση του, άρχισε να ψάχνει συνενόχους”, είπε ο κ. Πλακιωτάκης, τονίζοντας πως στόχος του πρωθυπουργού είναι να πολώσει και να διχάσει. “Επιστράτευσε καταφεύγοντας στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών την κάλπικη συνεννόηση. Εκεί το παιχνίδι του χάλασε. Ο κ. Τσίπρας ξεσκεπάστηκε. Είχε το θράσος να κατηγορήσει σχεδόν όλες τις πολιτικές δυνάμεις γιατί δεν του δώσαμε το προσωπικό και κομματικό σωσίβιο που επιθυμούσε”, ανέφερε, υπενθυμίζοντας πως “ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν αντιπολίτευση δεν υποστήριξαν ποτέ κανένα μέτρο και κανένα νομοσχέδιο που είχαν έρθει στη Βουλή”.

Απαντώντας στα όσα είπε στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα ο πρωθυπουργός, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησής του για φόρους. “Εμφανίστηκε να πανηγυρίζει πως δεν θα χρειαστούν τα 25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Με τη διαδικασία που επέλεξε ξεπούλησε τζάμπα το τραπεζικό σύστημα. Προκάλεσε καταστροφή που φτάνει τα 40 δισ. ευρώ. Αντί να πανηγυρίζουν ας φτιάξουν την απολογία τους»”, είπε, προετοιμάζοντας το έδαφος για να καταθέσει η ΝΔ αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και για το ασφαλιστικό, τονίζοντας πως “το άγχος του κ. Τσίπρα είναι και κομματικό και προσωπικό, το άγχος του αφορά την ψήφιση του ασφαλιστικού. Δεν τον ενδιαφέρει ο σφαγιασμός των συντάξεων. Τον ενδιαφέρει μόνο να ψηφιστεί”, σχολίασε, εκφράζοντας την εκτίμηση πως “η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε στα ψέματά της και ψάχνει διέξοδο”.

Η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει περικοπές συντάξεων πάνω από 3 δισ. ευρώ και “οι συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν τον βαρύ λογαριασμό των λαϊκιστών”, είπε ο κ. Πλακιωτάκης, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η ΝΔ τάσσεται κατά της μείωσης των συντάξεων.

Σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε: “H NΔ δεν θα δώσει χέρι βοηθείας σε έναν έμπορο ελπίδας για να πετσοκόψει τις συντάξεις του ελληνικού λαού”.