Μητσοτάκης: Συνένοχοι στην ανικανότητα του κ. Τσίπρα δε θα γίνουμε

«Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι προεκλογικές βαρύγδουπες δηλώσεις του πρωθυπουργού «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Αναρωτιέμαι τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Τσίπρα να ανακαλύψει τώρα την αξία της συναίνεσης όταν γνωρίζει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο με έναν μεταβατικό πρόεδρο που έχει χρέος μόνο να διενεργήσει εκλογές», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το αίτημα του πρωθυπουργού για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
 
«Αν ο κ. Τσίπρας ψάχνει συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού να ψάξει αλλού», τονίζει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και καλεί τον πρωθυπουργό αν ψάχνει συνεννόηση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής «τότε βεβαίως η ΝΔ είναι ανοικτή να συζητήσει, καθώς σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρούν χωριστές κομματικές γραμμές».
 
«Το ασφαλιστικό είναι ένα ανοιχτό ζήτημα μηνών και πιστεύω ότι δεν θα ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αποκομίσει τακτικά οφέλη αναδεικνύοντας το εσωτερικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη», προσθέτει και σημειώνει πως η ΝΔ θα προσέλθει στη συζήτηση δια του κ. Πλακιωτάκη, «ο οποίος δεν έχει την πολιτική εξουσιοδότηση να πάρει κάποια απόφαση για τη Νέα Δημοκρατία».
Συμπληρώνει, επίσης, ότι μέχρι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκλέξει επόμενο αρχηγό τις όποιες αποφάσεις θα τις λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
«Συνένοχοι στην ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν θα γίνουμε», υπογραμμίζει