Παπαμιμίκος: Μπορεί και να έγινε σαμποτάζ, θα το πει η Δικαιοσύνη

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο το φιάσκο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να οφείλεται σε σαμποτάζ ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, μία ημέρα μετά τις σχετικές υπόνοιες που άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Διαβάστε: Μπακογιάννη: Και το 2009 είχαν γίνει σημεία και τέρατα στις εκλογές

Ερωτηθείς σχετικά, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ανέφερε χαρακτηριστικά πως “δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τίποτα” και “βεβαίως και μπορεί να υπήρξε σαμποτάζ”, ενώ όσον αφορά στο ποιος θα μπορούσε να είναι πίσω από ένα ενδεχόμενο σαμποτάζ, αρκέστηκε να πει πως γι' αυτό θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Εξηγώντας την αναφορά του αυτή, ο κ. Παπαμιμίκος σημείωσε πως κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος Γ. Πλακιωτάκη δόθηκε εντολή στη νομική υπηρεσία της Νέας Δημοκρατίας να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας.

Ερωτηθείς αν υπήρχαν πριν την Κυριακή προβλήματα με την εν λόγω εταιρεία, ο γραμματέας της ΝΔ υποστήριξε πως υπήρχαν όλες οι διαβεβαιώσεις από την εταιρεία ότι όλα θα πάνε καλά, και πράγματι την προηγούμενη Τετάρτη η ίδια η εταιρεία έκανε πλήρη παρουσίαση του συστήματός της και όλα πήγαν μια χαρά. Ωστόσο, στις 8 το βράδυ του Σαββάτου ο ίδιος ενημερώθηκε για “κάποιο πρόβλημα με το λογισμικό”, και ακολούθησαν τα όσα γνωστά έγιναν την Κυριακή.

Ο κ. Παπαμιμίκος επεσήμανε εξάλλου πως ο ίδιος δε γνώριζε την εν λόγω εταιρεία, η οποία επελέγη κατόπιν διαγωνισμού και εγκρίθηκε από εκπροσώπους όλων των υποψηφίων αρχηγών στις επιτροπές από τις οποίες πέρασε η ανάθεση του έργου στη συγκεκριμένη εταιρεία, της οποίας η προσφορά κρίθηκε συμφερότερη όλων.