Μήνυση για διαβαθμισμένα έγγραφα Πανούση από Παρασκευόπουλο και Τόσκα

Να διερευνηθεί πώς διέρρευσαν στοιχεία τα οποία φέρονται ως απόρρητα και αφορούν τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση ζήτησαν με αναφορά που κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικ. Τόσκας και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου.

«Αναφέραμε ο αναπληρωτής κ. Τόσκας και εγώ ένα φαινόμενο το οποίο φαίνεται ιδιαίτερα προβληματικό, δηλαδή τη δημοσιοποίηση εγγράφων που εμφανίζονται ως έγγραφα απόρρητα. Επίσης τονίσαμε ότι ενδεχομένως μπορεί να έχει και ποινικό ενδιαφέρον της διαροροής διαβαθμισμένων εγγράφων και εμπιστευόμαστε απολύτως την κρίση της δικαιοσύνης» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, όπου συναντήθηκε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις επίμαχες διαρροές.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας υπογράμμισε ότι «έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, θα διερευνήσει τα ζητήματα της όποιας διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών».

Οι υπουργοί ζητούν να ερευνηθεί αν έχει τελεστεί ποινικό αδίκημα προς κάθε κατεύθυνση δηλαδή, να ερευνηθούν οι ευθύνες και εκείνων που προωθούν απόρρητα έγγραφα και εκείνων που τα δημοσιεύουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο υπουργοί δεν μίλησαν  με την εισαγγελέα για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση - καθώς διέπονται από το απόρρητο της δικαστικής έρευνας.