“Η ένταση του προσφυγικού προβλήματος μας έχει ξεπεράσει”

“Στην τετράωρη συζήτηση που είχαμε με τον πρωθυπουργό, το πρώτο πράγμα που διαπιστώσαμε όλοι ήταν ότι η ένταση του προβλήματος μας έχει όλους ξεπεράσει. Δεν είναι πλέον η στιγμή για ευχολόγια ούτε για καλές προθέσεις. Αυτές θα πρέπει να αποδειχθούν με συγκεκριμένα έργα και συγκεκριμένες ουσιαστικές παρεμβάσεις και θεσμικές, όπου χρειάζεται”, δήλωσε η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου μετά το πέρας σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό.

“Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να συνδράμει ώστε να μπορέσει να εκπονηθεί ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στήριξης για τα νησιά τα οποία επιβαρύνονται τόσο πολύ τους τελευταίους πέντε μήνες”, πρόσθεσε, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το ότι ο κ. Τσίπρας έκανε δεκτό το αίτημα “και θα εκπονηθεί για τις δύο Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου”.

Η κ. Καλογήρου είπε ακόμη ότι εκτός από την τεράστια ανθρωπιστική διάσταση του θέματος, υπάρχει και το πολύ σοβαρό ζήτημα της επιβάρυνσης των νησιωτών σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, “επομένως προσδοκούμε πάρα πολλά από αυτό το ειδικό πρόγραμμα στήριξης”.

Ανέφερε ότι αυτές τις μέρες αναμένει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης ενόψει χειμώνα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει στιγμή για χάσιμο.

Επεσήμανε τέλος ότι μπροστά στο επείγον του ζητήματος, “η γραφειοκρατία των Βρυξελλών δεν μπορεί να στέκεται άλλο εμπόδιο για να έχουμε έργα και ουσιαστικές παρεμβάσεις”.