Β. Μεϊμαράκης: Κατηγορηματικά αντίθετος στη διεξαγωγή debate

Συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής debate μεταξύ των συνυποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, δηλώνουν κατηγορηματικά αρνητικοί.

Όπως εξηγούν, οι τηλεμαχίες γίνονται μεταξύ πολιτικών αντιπάλων, ενώ σημειώνουν ότι ένα debate μεταξύ των συνυποψηφίων για την προεδρία θα έπληττε το κύρος, τη σοβαρότητα και την ενότητα στη ΝΔ.

Όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης έχουν αποφασίσει να εντείνουν τις πιέσεις τους προς τους άλλους δύο υποψηφίους, μέσα στις επόμενες ημέρες. Ήδη έχει σταλεί επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκης προς τους άλλους τρεις υποψηφίους και εντός της ημέρας πιθανόν να σταλεί επιστολή και από τον Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία θα φτάσει και στον γραμματέα του κόμματος Αν. Παπαμιμίκο.

Και οι δύο ζητούν να διεξαχθεί τουλάχιστον ένα debate στη δημόσια τηλεόραση και οι εθνικές συνδιασκέψεις που έχουν συμφωνηθεί, στο πλαίσιο της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής αλλά ακόμη δεν έχουν δρομολογηθεί. Ο κ. Μητσοτάκης ζητεί επίσης μια ανοιχτή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος όπου οι τέσσερις θα μπορέσουν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των βουλευτών.

Όμως ο κ. Μεϊμαράκης φαίνεται ότι δεν βλέπει θετικά το θέμα του debate, καθώς από το περιβάλλον του λένε ότι η τηλεμαχία είναι αντιπαράθεση μεταξύ πολιτικών αντιπάλων, εκτιμούν ότι μια τηλεμαχία θα ισούται με γελοιοποίηση, ότι πρέπει να προστατευθεί η ενότητα του κόμματος και ότι μια κορυφαία εσωκομματική διαδικασία δεν μπορεί να μετατραπεί σε σόου.

Αυτά τα στοιχεία αναμένεται να αναφέρονται στις απαντητικές επιστολές που θα συντάξει ο κ. Μεϊμαράκης.

Από την πλευρά του ο Απ.Τζιτζικώστας μέχρι σήμερα έχει πει ότι θα έμπαινε συμμετέχει σε ένα debate μόνο αν είναι όλοι παρόντες.