Αναβλήθηκε η δίκη Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ

Για τις 29 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη του πρώην εισαγγελέας και πρώην επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Ιωάννη Διώτη ο οποίος είναι κατηγορούμενος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση  της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Διώτης καλείται να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της  απιστίας στην υπηρεσία που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο Ι. Διώτης δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν 2.062 ονομάτων Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του υπ υποστηρίζει  ότι δεν μπορούσε να αξιοποιήσει την επίμαχη λίστα καθώς επρόκειτο για  παράνομο υλικό.

Τον  περασμένο Μάρτιο ο κ. Διώτης έδωσε μια πρώτη γεύση για το τι θα ισχυριστεί καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, ο οποίος καταδικάστηκε   σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για την υποθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Διώτης τότε είχε  υποστηρίξει πως ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κ. Κ. Μπίκος του είχε επιβεβαιώσει ότι αρχικά η επίμαχη λίστα είχε έρθει στην Ελλάδα μέσω των μυστικών  Γαλλικών και Ελληνικών υπηρεσιών.