Απαλλάσσεται ο Κασιδιάρης για την υπόθεση Μπαλτάκου

Να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης για την υπόθεση της  καταγραφής και  δημοσιοποίησης της συνομιλίας που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.
Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και απάλλαξε τον βουλευτή από τις δυο κακουργηματικές πράξεις που αντιμετώπιζε.
 
Ο εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιόγας είχε εισηγηθεί να μην  παραπεμφθεί σε δίκη ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστηρίζοντας ότι η συνομιλία που είχε με τον Τάκη Μπαλτάκο στο γραφείο του τελευταίου στην Βουλή τον Οκτώβριο του 2013 ήταν μία συνομιλία που αφορούσε σε ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος.
 
Όπως ανέφερε  χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός, «η επίδικη συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο υπηρεσιακό γραφείο του γ.γ της Κυβέρνησης και ενώ η πόρτα ήταν ανοιχτή και η είσοδος τρίτων προσώπων σε αυτό ελεύθερη. Δεν έθιγε και δεν αναφερόταν καν στην ιδιωτική ζωή κάποιου προσώπου... Αντίθετα, αποτελούσε μία προεχόντως επαγγελματική-πολιτική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων του Τάκη Μπαλτάκου».
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής ήταν κατηγορούμενος για κακουργηματικού βαθμού παραβίαση απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας, καθώς και για χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας.