Νέα Δημοκρατία: 1500 κάλπες, 2 ευρώ και 4 διαφορετικές στρατηγικές στην κούρσα

Στο γαλάζιο στρατόπεδο η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει εκ νέου το απόγευμα, αναμένεται να ανοίξει και επίσημα την προεκλογική περίοδο, ανεβάζοντας κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο.

Ζητούμενο στην ΚΕΦΕ είναι ο ορισμός της ακριβούς ημερομηνίας που θα στηθούν οι κάλπες, αλλά και ο προσδιορισμός των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν, όπως πόσες κάλπες θα στηθούν και σε ποια μέρη, το κόστος εγγραφής των μελών που θα προσέλθουν να ψηφίσουν για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκλογές προσανατολίζονται στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι για τις κάλπες είναι να είναι περίπου όσες και στην αντίστοιχη αναμέτρηση του 2009, δηλαδή 1.500. Τέλος, μένει να κλειδώσει και το κόστος εγγραφής μελών, για το οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης προϊδέασε ότι θα κυμαίνεται στα 2 ευρώ.

Την ίδια ώρα πάντως, ενώ οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί, στα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων έχει σημάνει συναγερμός, καθώς ο εξαιρετικά συμπιεσμένος προεκλογικός χρόνος δεν αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις. Την πρώτη του προεκλογική εμφάνιση ετοιμάζει ο υποψήφιος πρόεδρος και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στην Πάτρα, όπου με τη συνδρομή του Ανδρέα Κατσανιώτη επιχειρεί να δώσει ένα στίγμα της δυναμικής του «εκτός έδρας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζεται αλά Ομπάμα να περιοδεύσει ανά την Ελλάδα με πούλμαν στα χρώματα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ξεκινήσει την προεκλογική περιοδεία του από την Αθήνα.

Στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ετοιμάζουν τις προεκλογικές εμφανίσεις του αλλά σημειώνουν ότι οι μεγάλες μάχες θα δοθούν και εντός της Βουλής, καθώς το ερχόμενο δεκαπενθήμερο η κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει ένα μεγάλο μέρος του τρίτου μνημονίου σε ένα πολυνομοσχέδιο, γεγονός το οποίο δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εσωκομματικές αντιπολιτευτικές κορώνες.