Η ΕΡΤ προτείνει debate των υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ

Πρόσκληση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη για διεξαγωγή τηλεοπτικού debate μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έλαβαν συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι οποίοι δεν εμφανίζονται αρνητικοί απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως αναφέρουν οι εν λόγω πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,πρόκειται για ένα θέμα που θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί μεταξύ των υποψηφίων, αλλά και στην εφορευτική επιτροπή του κόμματος, και να καθοριστεί αν θα διεξαχθεί μόνο αυτή η τηλεμαχία ή και άλλες.

Υπενθυμίζουν παράλληλα ότι η πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι να διεξαχθούν δύο ή και περισσότερες θεματικές συνδιασκέψεις, όπως πρότεινε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, συμπεριλαμβάνοντας όμως και συνδιάσκεψη με αντικείμενο τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ανοιχτός εξάλλου σε κάθε πρόταση που διευκολύνει τον δημόσιο διάλογο για την ανάδειξη των θέσεων των υποψήφιων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

"Συμφωνούμε και με τη διεξαγωγή debate εφόσον το αποδέχονται όλοι οι υποψήφιοι. Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρες και αδιαπραγμάτευτες", αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.