Κωνσταντοπούλου: Δεν θα είμαι αρωγός στην προώθηση μνημονίων

Την τελευταίες αιχμές έσπευσε να εξαπολύσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποχωρώντας από την προεδρεία της Βουλής και παραδίδοντας στο διάδοχό της, Νίκο Βούτση λέγοντας: «Καλή θητεία και όλους θα μας κρίνει η Ιστορία».

"Αποτελεί ξεχωριστή τιμή το γεγονός ότι δεν παρέδωσα τα κλειδιά της Βουλής στους δανειστές", ανέφερε κατά τη διαδικασία παράδοσης - παραλαβής η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Νίκο Βούτση. 

"Η λεγόμενη συνέχεια του κράτους έχει σημασία να εφαρμόζεται και ως συνέχεια της κοινοβουλευτικής λειτουργίας προσδωκώ ότι οι πολύτιμες εργασίες της Βουλής θα ολοκληρωθούν. Θα με βρείτε αρωγό σε αυτές της προσπάθειες. Δεν θα είμαι αρωγός σε διαδικασίες κατάργησης της δημοκρατικής λειτουργίας και προώθησης μνημονίων", πρόσθεσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

"Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει η ιστορία", πρόσθεσε με νόημα η απελθούσα πρόεδρος.

"Ο ελληνικός λαός τρεις φορές κλήθηκε να αποφασίσει μέσα σε επτά μήνες. Και ιδιαίτερα την τελευταία φορά, μετά γνώσεως, με όλα τα θέματα γνωστά, επιχειρηματολογημένα και απολύτως αποσαφηνισμένα, αποφάσισε να δώσει την εντολή, να δώσει την πυξίδα, σε δυνάμεις οι οποίες θα έχουν το τιμόνι πλειοψηφικά, έτσι ώστε να ασκηθεί η λαϊκή κυριαρχία μέσα σε αυτή τη Βουλή, αλλά βεβαίως και σε όλες τις άλλες δυνάμεις που έχουν το δικό τους ιδιαίτερο ρόλο μέσα στο δημοκρατικό πλαίσιο»" ήταν η απάντηση του νέου Προέδρου της Βουλής.

"Η νέα Βουλή θα αποφασίσει για την ανάθεση ή τη δημιουργία νέων επιτροπών, ιδιαίτερα για το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων. Η ελληνική κυβέρνηση που έχει την εντολή να διαπραγματευθεί για τα θέματα στη συμφωνία και στο ζήτημα του χρέους θα λάβει υπόψη της όλα τα ντοκουμέντα και τα τεκμήρια που υπάρχουν, έτσι ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα μας", πρόσθεσε με τη σειρά του ο Νίκος Βούτσης. 

"Δεν θα ήθελα να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τη σημερινή μας συνάντηση. Ακούστηκαν εκφράσεις το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες θα οδηγούσαν σε οξύτατες αντιπαραθέσεις. Αυτά τα έχει κρίνει ο λαός μας και ύστερα κάποια στιγμή και από την ιστορία. 

"Όλα καταγράφησαν. Τα έχει αποτιμήσει ο ελληνικός λαός. Όλοι θα κριθούμε όλοι κρινόμαστε και θα πρέπει να κρινόμαστε και θα κριθούμε και από την ιστορία" ήταν το καταληκτικό σχόλιο του προς την κ.Κωνσταντοπούλου.