Ντόρα σε βουλευτή Λεβέντη: Έχετε πιάσει το έδρανο του Παύλου Μπακογιάννη

«Πολλές υπομονές», ήταν η ευχή του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στους 300 βουλευτές που ορκίστηκαν σήμερα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που μπήκε στην Ολομέλεια στις 11:14 είχε θερμή χειραψία και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη,ενώ παρούσα ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Την τιμητική του πάντως είχε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος μπήκε αμήχανα στην Ολομέλεια με τους 6 βουλευτές του και με μία υπάλληλο της Βουλής που του έδειξε το έδρανο που θα κάθονται και το οποίο τον χωρίζει ένας διάδρομος από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμένο. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν σχεδόν από τους πρώτους που πλησίασαν τον κ. Λεβέντη για να του ευχηθούν καλή δύναμη. «Να ξέρετε ότι έχετε πιάσει το έδρανο του Παύλου Μπακογιάννη», είπε η κ. Μπακογιάννη στον νεαρό βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριο Γεωργιάδη ο οποίος την κοίταξε αμήχανα. 

Νωρίτερα, τον κ.Λεβέντη έσπευσε να χαιρετήσει δια χειραψίας ο υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής Νίκος Βούτσης. Ανάμεσα σε αυτούς που του ευχήθηκαν ήταν επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ,ενώ ο κ. Λεβέντης δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για να τους δηλώσει ότι δεν θα υπερψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Από το περιστύλιο της Βουλής, μετά την ορκωμοσία, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, δήλωσε για την αυριανή ψηφοφορία και την ψήφο εμπιστοσύνης την άλλη εβδομάδα: "Εγώ στηρίζω μόνο το δίκαιο, αν γίνουν δίκαιοι ναι. Εγώ είμαι συμπολίτευση στο δίκαιο και αντιπολίτευση στο άδικο. Έχετε δει τίποτα δίκαιο να κάνει ο κ. Τσίπρας; Όλο τους μισθοσυντήρητους κοπανάει. Τα μνημόνια να τα ψηφίσει ο Καμμένος. Αν αποδεχθεί τους εννέα όρους, όλα αλλάζουν, και να τα σπάσει με τον Καμμένο γιατί ακροδεξιός και αριστερός είναι παρά φύσιν σύζευξη".