Γιάννης Μπουτάρης: Εγώ είμαι ενταγμένος στο Ποτάμι

Με τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης συναντήθηκε, λίγο πριν την συνέντευξη τύπου της 80ης ΔΕΘ, ο Σταύρος Θεοδωράκης. O Γιάννης Μπουτάρης επιβεβαίωσε, για ακόμη μια φορά, τη στήριξή του προς το Ποτάμι, λέγοντας χαρακτηριστικά «Εγώ είμαι ενταγμένος στο Ποτάμι και είμαι ενταγμένος, γιατί το Ποτάμι δεν έχει ωριμάσει σαν πολιτικό κόμμα και του εύχομαι να μην ωριμάσει ποτέ. Εύχομαι να παραμείνει αυτή η κίνηση πολιτών με τα δείγματα γραφής τα οποία έχει δώσει, βάζοντας τον Νικηφόρο τον Διαμαντούρο και τον Νίκο τον Αλιβιζάτο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Χρειαζόμαστε ανθρώπους οι οποίοι είναι πέρα από τα κομματικά συμφέροντα, πέρα από τις κομματικές αντιδικίες για να μπορέσει αυτή η χώρα να προχωρήσει».

Διαβάστε τις πλήρεις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη και του Σταύρου Θεοδωράκη

Γιάννης Μπουτάρης: Ενημέρωσα τον Σταύρο Θεοδωράκη, και τους υποψηφίους που ήταν μαζί του, για τα χοντρά θέματα του δήμου, το αεροδρόμιο, το λιμάνι, το μετρό φυσικά, την ανάγκη μεγάλης μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτά είναι τα χοντρά θέματα γιατί, εκλογές μεν έχουμε, αλλά η ζωή δε σταματάει. Επιπλέον, του ευχήθηκα καλή επιτυχία στις εκλογές. Όπως ξέρετε εγώ είμαι ενταγμένος στο Ποτάμι και είμαι ενταγμένος γιατί το Ποτάμι δεν έχει ωριμάσει σαν πολιτικό κόμμα και του εύχομαι να μην ωριμάσει ποτέ. Εύχομαι να παραμείνει αυτή η κίνηση πολιτών με τα δείγματα γραφής τα οποία έχει δώσει βάζοντας τον Νικηφόρο τον Διαμαντούρο και τον Νίκο τον Αλιβιζάτο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας καθώς είναι ακριβώς αυτό το οποίο πρέπει να αντιληφθεί όλη η χώρα. Χρειαζόμαστε ανθρώπους οι οποίοι είναι πέρα από τα κομματικά συμφέροντα, πέρα από τις κομματικές αντιδικίες για να μπορέσει αυτή η χώρα να προχωρήσει.

Σταύρος Θεοδωράκης: Είναι τυχαίο ότι βρίσκομαι εδώ μια προεκλογική μέρα καθώς έρχομαι πολύ συχνά στην πόλη. Όποτε κι αν είμαι όμως στη Θεσσαλονίκη τον Δήμαρχο τον βλέπω, γιατί μας ενώνει αυτό που είπε στην αρχή, η μεγάλη προσπάθεια να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα της χώρας. Να βρούμε λύσεις για όλα αυτά που μας βασανίζουν. Αποφάσισα να εκτεθώ και να είμαι υποψήφιος στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης σ’ αυτές τις εκλογές. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους πολίτες της πόλης: η αγάπη μου για την πόλη δεν είναι περιστασιακή, θέλω ν’ ασχοληθώ με τη Θεσσαλονίκη, θέλω ν’ ασχοληθώ με τη Βόρεια Ελλάδα, θέλω ν’ ασχοληθώ με τη Μακεδονία, έχω πειστεί από τα δίκαια αιτήματα της πόλης και μπορώ να δουλέψω και να προσφέρω στην πόλη. Ελπίζω ότι στις εκλογές θα πάμε καλά, και με τη στήριξη του Δημάρχου και με τη στήριξη όλων των ανθρώπων που θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι δέσμια των κομματικών στρατών αλλά πρέπει να βάλει μπροστά νέους δημιουργικούς ανθρώπους που δεν θα έχουν την πολιτική ως επάγγελμα.

Δημοσιογράφος: Πόσο να προλάβει να στηρίξει ο κ. Δήμαρχος; Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μεϊμαράκης, τώρα εσείς…

Σταύρος Θεοδωράκης: Η σχέση μας με τον Δήμαρχο είναι άσχετη με τα πολιτικά, κρατάει από πολύ παλιά, από τότε που ήμουν δημοσιογράφος, είμαστε χρόνια φίλοι. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ο Μπουτάρης είναι στο Ποτάμι και τον συμβουλευόμαστε για όλα τα πράγματα. Βεβαίως ως Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να εύχεται σε όλους καλή επιτυχία όπως είναι υποχρεωμένος να βλέπει τη γενικότερη εικόνα της χώρας. Ως Δήμαρχος πρέπει να κάνει όλα όσα ορίζει το πρωτόκολλο, αλλά αυτό είναι ανεξάρτητο από το που χτυπάει η καρδιά του.

Γ. Μπουτάρης: Αν σε πονάει η καρδιά πας χειρουργείο, αν δε σε πονά χαμογελάς. Τι να πω άλλο δηλαδή;

Δημοσιογράφος: ή πας στο Ποτάμι…

Γ. Μπουτάρης: Κοιτάξτε παιδιά εσείς έχετε μία εμπλοκή, δεν έχετε αντιληφθεί ότι άλλο είναι η ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός και άλλο είναι η κομματική ένταξη. Εγώ δεν είμαι κομματικά ενταγμένος πουθενά, εγώ όταν ψηφίζω, ψηφίζω με γνώμονα και κύριο κριτήριο το συμφέρον της χώρας και όχι το συμφέρον του κόμματος. Εάν αυτό γίνεται αντιληπτό πάει καλά, εάν δεν γίνεται αντιληπτό πάλι φίλοι θα είμαστε…