Ο Τσίπρας προβλέπει… οκταετία Τσίπρα

Την πεποίθηση ότι θα κυβερνήσει, και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο τετραετίες, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της σύντομης συζήτησης που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO Αναστάσιο Τζήκα και μέλη της διοίκησης, λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση μαζί τους.

Όταν η κουβέντα ήρθε στα εγκαίνια της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που τα έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο κ. Τσίπρας είπε στους συνομιλητές του πως "δεν πειράζει που δεν έκανα εγώ τα εγκαίνια ως πρωθυπουργός. Τα επόμενα οχτώ χρόνια, θα έχω τη δυνατότητα..." και αμέσως όλοι γέλασαν με νόημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της 80ής ΔΕΘ από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσο Τζήκα, τον διευθύνοντα σύμβουλο Κυριάκο Ποζρικίδη και μέλη της διοίκησης.

Πρώτος σταθμός ήταν το Περίπτερο 15 όπου βρίσκεται το σταντ του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του ραδιοφωνικού σταθμού του "Πρακτορείο 104,9", όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Ψύλος και τον ενημέρωσε για την πορεία ανάπτυξης του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι πηγή έγκυρης, έγκαιρης και πλουραλιστικής πληροφόρησης.

Στο Περίπτερο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ο κ. Τσίπρας δοκίμασε μια τεχνολογική εφαρμογή που τον εμφάνισε να φοράει γραβάτα.

Στο Περίπτερο της ΕΥΑΘ του υπενθύμισαν το δημοψήφισμα που είχε βγάλει "όχι" στην ιδιωτικοποίηση του νερού σε ποσοστό 98% και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο η εταιρία.

Στο Περίπτερο του υπουργείου Εργασίας έβγαλε φωτογραφία selfie με τους εργαζόμενους.

Στο Περίπτερο της ΕΡΤ 3 τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Γιάννης Μυλόπουλος και εργαζόμενοι.

Στο Περίπτερο 16 τον υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος. Ο κ. Μίχαλος και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας παρουσία του κ. Τσίπρα.

Στο Περίπτερο του ΟΛΘ τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιάννης Παντής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε, επίσης, τα Περίπτερα τη Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτών, του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και άλλων οργανισμών και φορέων.

Τελευταίος σταθμός ήταν το Περίπτερο 3 όπου εκτίθενται τα αντίγραφα των "Μαγεμένων" της Θεσσαλονίκης, καθώς τα πρωτότυπα βρίσκονται στο Μουσείο του Λούβρου. Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε λεπτομερώς για την ιστορία τους και τις προσπάθειες για την επιστροφή τους.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευαν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι πρώην υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Χρήστος Σπίρτζης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παρασκευόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Τάσος Κουράκης, Δημήτρης Μάρδας, Γιάννης Αμανατίδης, η εκπρόσωπος Τύπου Ολγα Γεροβασίλη, υποψήφιοι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελος, Ρία Καλφακάκου, Κατερίναι Ιγγλέζη.

Ο κ.Τσακαλώτος είπε ότι η γιαγιά του έμενε στη Θεσσαλονίκη, την επισκεπτόταν μικρός και έκανε λούνα πάρκ στη Διεθνή Εκθεση κι έτσι εξήγησε και το γεγονός ότι υποστηρίζει την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Κατά της διάρκεια της περιοδείας του στην 80η ΔΕΘ αρκετοί πολίτες έτρεξαν να σφίξουν το χέρι του Αλέξη Τσίπρα και να τον χειροκροτήσουν. Ωστόσο, μια μικρή ομάδα γυναικών, που δήλωσαν ότι είναι συγγενείς εργαζομένων στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, τον αποδοκίμασαν για την απόφαση της κυβέρνησης του.