Εκλογικό θρίλερ με ανατροπή και αγωνία για το νικητή με τις 50 έδρες

Δημοσκόπηση με γαλάζιο προβάδισμα που εγκαινιάζει  το δεύτερο κύμα δημοσκοπήσεων και ανεβάζει την αβεβαιότητα για τον νικητή των εκλογών, πραγματοποιήθηκε από την GPO για λογαριασμό του Mega.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 25,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί χάνοντας για πρώτη φορά την δημοσκοπική πρωτιά με ποσοστό 25%. Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση εμφανίζει μία δυναμική που στην πρώτη στροφή στο δρόμο για τις κάλπες προηγείται με το ισχνό προβάδισμα του 0,3%.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεπερνά, για πρώτη φορά, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις θετικές γνώμες, συγκεντρώνοντας 44,3% και ευρισκόμενος μιάμιση μονάδα μπροστά από τον τέως πρωθυπουργό που φθάνει στο 41,9%. Μάχη διεξάγεται σύμφωνα με τα στοιχεία της GPO στα πρόσωπα κάτω από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, οι οποίοι συγκεντρώνουν 39,5% και 35,7% αντίστοιχα.

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Α. Τσίπρας παρουσιάζει μικρό προβάδισμα έναντι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με ποσοστό 28,8% σε σύγκριση με 27,1% του δεύτερου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, ωστόσο, πως η πλειοψηφία (30%) απάντησε πως κανείς από τους δύο δεν κρίνεται κατάλληλος να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Σαφής υπεροχή στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων καταγράφεται στο σχηματισμό κυβέρνηση συνεργασίας, που συγκεντρώνει 58,9% έναντι του 36,9% που θέλει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις κάλπες της 20ης Σεπτέμβρη.