Οι είκοσι μέρες του κόνδορα: Η δύσκολη αποστολή Τσίπρα ξεκινά από την Κρήτη

Από την Κρήτη ξεκινά σήμερα Τρίτη τις περιοδείες ανά την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να αρχίσει τις προεκλογικές περιοδείες του από την Κρήτη μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Στις εκλογές του Ιανουαρίου η Κρήτη, παραδοσιακά άντρο του ΠΑΣΟΚ, βάφτηκε ροζ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ευρεία εκλογική επικράτηση της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης του 2015.

Με τα νέα δεδομένα της επώδυνης συμφωνίας, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ξεκινήσει από την Κρήτη τον αγώνα δρόμου μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, ώστε να επιχειρήσει να κερδίσει εκ νέου το στοίχημα, να αναζωπυρώσει την αξιοσημείωτη συσπείρωση δυνάμεων που είχε καταγραφεί το χειμώνα και κυρίως να «κερδίσει» τους απογοητευμένους ψηφοφόρους και τους αναποφάσιστους που σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν στην Κουμουνδούρου έχουν αυξηθεί σημαντικα. Πέραν τούτου, στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα επιδιώκουν να διασφαλίσουν τα «κεκτημένα», κόβοντας εν τη γεννέσει τους, τους διαύλους επικοινωνίας που επιχειρούν να οικοδομήσουν από τη Λαϊκή Ενότητα με την ευρεία εκλογική βάση της Κρήτης. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η επιλογή της Κρήτης γίνεται την ώρα που δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μιχάλης Κριτσωτάκης, Κώστας Δερμιτζάκης) ακολούθησαν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Λαϊκή Ενότητα.

Στα Χανιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους του Νομού και θα απευθύνει ομιλία σε συγκέντρωση με μέλη και φορείς του αγροτικού κόσμου στο Καστέλι Κισσάμου.

Στα Ανώγεια Ρεθύμνου, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Ανωγείων όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο και εν συνεχεία θα απευθύνει ομιλία στην κεντρική πλατεία (Αρμί) και θα συζητήσει με κατοίκους για την ανάπτυξη της περιοχής και την κτηνοτροφία.

Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

Χανιά

09:30_Συνάντηση με τους Δημάρχους του Νομού (Δημαρχείο Χανίων).
11:30_Ομιλία σε συγκέντρωση με μέλη και φορείς του αγροτικού κόσμου στο Καστέλι Κισσάμου (Τσατσαρωνάκειο).

Ρέθυμνο-Ανώγεια

19:30_Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ανωγείων και συνάντηση με τον Δήμαρχο.
20:00_Ομιλία στην κεντρική Πλατεία (Αρμί) και συζήτηση με κατοίκους για την ανάπτυξη της περιοχής και την κτηνοτροφία .

Στην ΔΕΘ η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την 80ή ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, το απόγευμα, θα μιλήσει σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος.

Υπό συζήτηση βρίσκονται η συνέντευξη Τύπου και ενδεχόμενη επίσκεψη σε κάποιο γειτονικό νομό.