Ομιλία Μεϊμαράκη στη Ρηγίλλης: Εκεί που “πανηγύρισαν και έκλαψαν”

Τα κεντροδεξιά αντανακλαστικά των απογοητευμένων ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που έχουν απομακρυνθεί από το κόμμα επιχειρεί να ενεργοποιήσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης το απόγευμα της Τρίτης με την ομιλία του στην ιστορική έδρα της παράταξης στην Ρηγίλλης. Η κινητοποίηση όλου του κομματικού μηχανισμού είναι πολύ μεγάλη, καθώς στο γαλάζιο επιτελείο θέλουν να μετατρέψουν την ομιλία αυτή σε ένα μανιφέστο αντεπίθεσης, στοχεύοντας στη συσπείρωση της εκλογικής βάσης της ΝΔ.

Ενδεικτική του... συναισθηματικά φορτισμένου κλίματος που επιδιώκει να καλλιεργήσει στις τάξεις των παραδοσιακών πλην απομακρυσμένων ψηφοφόρων της είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ τη Δευτέρα, στην οποία δίνεται ραντεβού «εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ρηγίλλης 18. Στο ιστορικό κτίριο όπου πανηγυρίσαμε, κλάψαμε και γράψαμε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Όλοι μαζί, οι ΟΝΝΕΔίτες και οι ΟΝΝΕΔίτισσες του χθες και του σήμερα, σας προσκαλούμε σε μία εκδήλωση - εκκίνηση της προσπάθειας στήριξης της Παράταξής μας ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να γυρίσει σελίδα».

Από το πόντιουμ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα επιχειρήσει να παρουσιάσει για μία ακόμη φορά τη ΝΔ ως τη δύναμη σταθερότητας, απαλλαγμένη από αλαζονικά σύνδρομα που θέλει στη βάση της εθνικής συνεννόησης να πάει τη χώρα μπροστά. Στο επιτελείο του Ευάγγελου Μεϊμαράκης εκτιμούν ότι η ρητορική για εθνική συνεννόηση την επομένη των εκλογών μπορεί να ανατρέψει τη διαφορά που διαφαίνεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

Επιπλέον, ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να κλιμακώσει έτι περαιτέρω τις επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα, όπως έκανε και τη Δευτέρα στην περιοδεία του στην Πάτρα, υπενθυμίζοντας ότι από εκεί ο κ. Τσίπρας είχε εξαγγείλει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

«Ο κ. Τσίπρας έλεγε έχουμε δεσμευτεί ότι θα ελαφρύνουμε από τους φόρους τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Έλεγε έχουμε δεσμευτεί ότι θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, έχουμε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουμε τις τραπεζικές συναλλαγές. Ο κ. Τσίπρας δεν κατάργησε, αλλά συνεχίζει τον ΕΝΦΙΑ. Τελικά, έσκισε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και έφερε νέο Μνημόνιο» τόνισε χαρακτηριστικά.