Τσίπρας: Και ένα και δυο και… τέσσερα, όσα ντιμπέιτ θέλει ο Μεϊμαράκης

Με το σύνθημα «είμαστε εδώ όρθιοι, να συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος να δίνουμε τη μάχη για να μην επιτρέψουμε να επιστρέψει το παλιό κατεστημένο που βύθισε τη χώρα» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκλεισε τις διήμερες εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του κόμματος. «Κλείνει ένας κύκλος κι ανοίγει ο κύκλος της μάχης», τόνισε ο κ.  Τσίπρας.

Όπως είπε «έχουμε χρέος να προστατέψουμε τη χώρα από αυτό», για να προσθέσει ότι τώρα το παλιό πολιτικό σύστημα σήμερα καμουφλάρεται, φορώντας την «προβιά» της ήρεμης δύναμης, του μεσαίου χώρου. Τόνισε ότι αν όμως επιστρέψει θα επιστρέψει με τους χειρότερους όρους για τον λαό και έδωσε το σύνθημα: «Να οργώσουμε την Ελλάδα, για να μην επιτρέψουμε στο παρελθόν να επιστρέψει».

Ο αγώνας τους και η αγωνία τους, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να μην έχει δυνατότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει κυβέρνηση στην επόμενη Βουλή, χωρίς να χρειάζεται τα δεκανίκια των δυνάμεων του συστήματος. «Προσπαθούν να παραμυθιάσουν τους πολίτες με το "όλοι το ίδιο είναι"», αλλά «δεν είμαστε όλοι το ίδιο» τόνισε.

Τσίπρας: Όσα ντιμπέιτ θέλει ο Μεϊμαράκης

Στην πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ για ντιμπέιτ, απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης του κόμματος.

«Άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη, με το απαράμιλλο ύφος του, ότι μου ζητάει ντιμπέιτ», είπε ο κ. Τσίπρας, για να τονίσει: «άκου λέει; Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα και όσα θέλει και όποτε θέλει». Γιατί, όπως είπε, «εμείς, και εγώ προσωπικά, ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο κριτήριο του λαού». Σημείωσε δε ότι ο λαός θα κρίνει θέσεις, προγράμματα, «αλλά κρίνει και συγκρίνει πάνω απ' όλα την καθαρότητα την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, ποιος του λέει το δίκιο, το σωστό, ποιος του λέει την αλήθεια και ποιος προσπαθεί να τον παραπλανήσει».

"Εκτός ψηφοδελτίου όσοι μου ζητάνε εκλόγιμη θέση"

Για τα ψηφοδέλτια, ο πρώην πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι «όποιος έρχεται και μου ζητάει να έχει εκλόγιμη θέση δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια».

«Έχουμε μια ευκαιρία - δεν θα την επιλέγαμε αλλά μας δίνεται μετά το δυσάρεστο γεγονός της αποχώρησης από το κόμμα συντρόφων που είχαν εκλεγεί βουλευτές στις 25 Γενάρη - να έχουμε σε αυτές τις εκλογικές λίστες και κάποιους που θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκλεγούν και κάποιοι που θα έχουν λιγότερες».
Οι δυνατότητες που έχουμε, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι με μια μεγαλύτερη άνεση κυρίως στις τοπικές κοινωνίες να ψάξουμε να βρούμε τους ανθρώπους εκείνους που κατά γενική ομολογία και τεκμήριο των τοπικών κοινωνιών είναι αριστεροί, όχι γιατί έχουν κατ' ανάγκη μια σφραγίδα αριστερή αλλά γιατί είναι αριστεροί σε επίπεδο ηθικής, εντιμότητας, αξιοσύνης, ικανότητας. Έχουμε, σημείωσε, και τη δυνατότητα να βρούμε και τους ανθρώπους εκείνους που δεν συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια.