Χωρίζουν οι δρόμοι του ΣΥΡΙΖΑ με τη… νεολαία του

Το δρόμο της αποχώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επιλέγει μεγάλη μερίδα της Νεολαίας του κόμματος, κάτι το οποίο αναμένεται να πράξει σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα Νέα στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του Σαββατοκύριακου.

Μεγάλη μερίδα του οργάνου φέρεται να έχει λάβει την απόφαση να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν θα προχωρήσει στο σχηματισμό νέου πολιτικού φορέα ή θα συμπαραταχθεί με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Νεολαία του κόμματος που θα αποσχιστεί να προχωρήσει τέλος σε συνεργασία και με κάποιο εξωκοινοβουλευτικό σχήμα της Αριστεράς.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις της Νεολαίας με την ηγεσία του κόμματος δοκιμάστηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τσίπρα, λόγω ορισμένων επιλογών του πρώην πρωθυπουργού, με τον Γιάννη Πανούση να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και την κόντρα να κορυφώνεται με την υπογραφή του Μνημονίου.

Τέλος, σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ σήμερα αναμένεται και η παραίτηση όλων των μελών του Κεντρικού Συμβουλίου που εντάσσονταν στην Αριστερή Πλατφόρμα.