Φίλης: Ο Βαρουφάκης έχει πει πολλές μαλ….

Δριμεία επίθεση κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, τονίζοντας ότι "ο Βαρουφάκης έχει πει πολλές μαλακίες, έχει επιλεγεί όμως ως η αιχμή του δόρατος εναντίον μας". 

Μεταξύ άλλων ο κύριος Φίλης ανέφερε ότι "εάν ίσχυαν οι ισχυρισμοί του Γιάννη Βαρουφάκη για κρυφό Σχέδιο Β, θα ακολουθούσε η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο".

"Το μυστικό plan B σημαίνει πραξικόπημα", συνέχισε ο κ. Φίλης, και τόνισε πως με τις δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιτρέπει στο χρεοκοπημένο σύστημα να ταυτίσει ένα πρόβατο επί σφαγή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο Βαρουφάκης έχει πει πολλές μαλακίες έχει επιλεγεί όμως ως η αιχμή του δόρατος εναντίον μας. Δεν πιστεύω ότι είχε σχέδιο να μας βγάλει από το ευρώ. Αν και έχει πει πολλές μαλακίες. Αν ισχύουν αυτά που λέει θα έπρεπε να είναι η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο. Άλλα δεν ισχύουν", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για εσωκομματικό δημοψήφισμα και τόνισε ότι η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να συνθέτουν και να εξισορροπούν.

"Υποστηρίζω για πρώτη φορά με τόσο απόλυτο τρόπο όσα είπε Αλέξης Τσίπρας. Δείχνουν δημοκρατική αποφασιστικότητα", είπε ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής, προσθέτοντας ότι πρέπει να μιλήσει ο λαός του κόμματος.