Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για το plan B, για τα μη πολιτικά πρόσωπα

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μπαίνουν οι καταγγελίες για την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων που φέρονται να είχαν γνώση  και συγκεκριμένο ρόλο στην υλοποίηση του plan b όπως αυτό παρουσιάστηκε σε ομιλία του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σε οικονομικό forum, στις 16 Ιουλίου, και αποτυπώθηκε σε δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα όσων αναφέρονται στις μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσε χθες ομάδα δικηγόρων στον Άρειο Πάγο. Οι δικηγόροι με τις αναφορές τους ζητούν να ερευνηθεί από τη δικαιοσύνη το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί από συνεργάτες του Γιάνη Βαρουφάκη  σειρά αξιοποίνων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα και εγκληματική οργάνωση και συμμορία. Μάλιστα, τους καταλογίζουν  τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αφού , όπως λένε, είχαν δομή και διάρκεια και στρέφονταν κατά του ευρώ.

Διαβάστε σχετικά: Νέες μηνύσεις κατά Βαρουφάκη, για σύσταση εγκληματικής ομάδας!

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε τις επίμαχες μηνυτήριες αναφορές  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ανοίξει κύκλος ερευνών από τη τακτική δικαιοσύνη και να μπουν στο μικροσκόπιο τα επίμαχα δημοσιεύματα.
Την εισαγγελική έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Χρ. Ντζούρας.

Σε ότι αφορά το σκέλος της μηνυτήριας αναφοράς  στο οποίο γίνεται λόγος για ενδεχόμενη διάπραξη κακουργηματικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου παίρνει το δρόμο για τη Βουλή - όπως έγινε και με δυο ακόμη αναφορές- βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Και αυτό γιατί  η Δικαιοσύνη δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν σε πράξεις η παραλείψεις πολιτικών προσώπων, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.