Βούτσης για εκλογές: Αν δεν είναι Σεπτέμβρης, θα είναι Οκτώβρης

Οι εκλογές είναι πολύ πιθανόν να γίνουν το Σεπτέμβρη ή και τον Οκτώβρη, αναλόγως των εξελίξεων. Αυτό θα είναι αποτέλεσμα συνολικής, όχι μόνο από την κυβέρνηση, ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ο αριθμός των 120 βουλευτών. Υπό αυτήν την έννοια -και δεδομένου ότι στην ψηφοφορία της Τετάρτης οι ψήφοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν 123- μόλις τρεις πάνω από το συγκεκριμένο όριο, η κυβέρνηση βρέθηκε κοντά στην πτώση.

Ο υπουργός δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα πάρει τις σχετικές αποφάσεις πριν από τις 22 Ιουλίου καθώς “τα βήματα, τα οποία περιμένει η χώρα πρέπει να γίνουν” αλλά “ακόμα και σε εκλογές να πάμε, θα ζητήσουμε εντολή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Μέρος του αποτελούν οι δεσμεύσεις, που προκύπτουν από τη συμφωνία” .