Στηρίζει με όρους τη συμφωνία ο Καμμένος

Η διάσταση απόψεων ανάμεσα τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τον κύριο Καμμένο να εκφράσει την αντίθεσή του στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Παρόλ' αυτά ο ίδιος δήλωσε ότι θα στηρίξει τη συμφωνία αν και τον φέρνουν αντίθετο οι αποφάσεις που ελήφθησαν, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο απέναντι στο εκβιαστικό δίλημμα που τέθηκε.

Προηγήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρά την κούραση της πολύωρης εξαντλητικής διαπραγμάτευσης ξεκίνησε αμέσως τις συσκέψεις με τους συνεργάτες και υπουργούς.

Στο Μαξίμου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος. Από την αρχή ήταν παρόντες οι οικονομικοί υπουργοί κ.κ Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάντια Βαλαβάνη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Νίκος Φίλης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης και ο πρώην γραμματέας του κόμματος κ. Δημήτρης Βίτσας.

Όπως ανέφερε ο κύριος Καμμένος:

"Ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα. Ένα πραξικόπημα που έφτασε σε σημείο να εκβιαστεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με κατάρρευση των τραπεζών και κούρεμα των καταθέσεων. Ο εκβιασμός διήρκεσε έως τις πρωινές ώρες. Ο πρωθυπουργός απέναντι στον εκβιασμό και μην έχοντας άλλη δυνατότητα, έφτασε στο σημείο να κάνει συμφωνία". 

"Η συμφωνία αυτή είναι έξω από τη συμφωνία που έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Πρόεδρο της Ν.Δ.", τόνισε ο κύριος Καμμένος.