Δημοψήφισμα: Ο ξένος Τύπος για τα πρώτα αποτελέσματα

Τα πρώτα τους σχόλια μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος από τα πρώτα εκλογικά τμήματα που έδωσαν οριστικό αποτέλεσμα αλλά και τις δημοσκοπήσεις των ελληνικών ΜΜΕ διατυπώνουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Τα ξένα μέσα αναφέρονται σε "βραχεία κεφαλή του ΟΧΙ".

Ο Guardian γράφει ότι όλες οι δημοσκοπήσεις και των έξι μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας, βάζουν το "όχι" στη θέση του οδηγού στο δημοψήφισμα. Ωστόσο, όπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα, πιο ασφαλή συμπεράσματα θα έχουμε γύρω στις εννιά.

"Θα ακούσουμε πολλά νούμερα σήμερα το βράδυ" γράφει στην ιστοσελίδα του το βρετανικό BBC, που συνεχίζει λέγοντας πως "πολλές εταιρίες δημοσκοπήσεων διενήργησαν τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις και συμφωνούν πως το ΟΧΙ προηγείται βραχεία τη κεφαλή".

Σε "πιθανή νίκη του ΟΧΙ" αναφέρεται το Associated Press.

Η ανταποκρίτρια της γαλλικής εφημερίδας Le Monde στην Αθήνα αναφέρει πως το ΟΧΙ θα επικρατήσει με ένα ποσοστό της τάξεως του 53%.

"Με τις κάλπες να έχουν κλείσει εδώ και λίγη ώρα, το ΟΧΙ φαίνεται να προηγείται του ΝΑΙ. Αυτό αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις των μεγάλων ελληνικών καναλιών, κι όχι τα exit polls" γράφει η ιταλική La Repubblica.