Τσίπρας: Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, να πούμε ΟΧΙ στο διχασμό

Να πουν ένα υπερήφανο “όχι” στα τελεσίγραφα των δανειστών και να γυρίσουν την πλάτη σε όσους τους τρομοκρατούν κάλεσε τους Έλληνες πολίτες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στη μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του “όχι” στην πλατεία Συντάγματος, εν όψει του δημοψηφίσματος.

“Την Κυριακή δίνουμε μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, μήνυμα ελπίδας στους λαούς”, σημείωσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι με την ψήφο την Κυριακή “δεν αποφασίζουμε απλά να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, να προκόψουμε στην Ευρώπη, να είμαστε ίσοι στην Ευρώπη”.

Αναφερόμενος στο μύθο της αρπαγής της Ευρώπης, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού και ξεκαθάρισε πως “δεν θα αφήσουμε την Ευρώπη στα χέρια όσων θέλουν να την αρπάξουν από τη δημοκρατική της παράδοση”.

Σε ένα ενωτικό μήνυμα προς τον λαό, διεμήνυσε πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και κάλεσε τους πολίτες να πουν ένα απόλυτο “όχι” στον διχασμό.

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως ο λαός μας είναι μικρός και πολεμά χωρίς σπαθιά και βόλια, αλλά έχει στα χέρια του “το πιο δυνατό όπλο από όλα τα όπλα στον πλανήτη, έχουμε το δίκιο”, και διαβεβαίωσε πως “θα νικήσουμε”.