Λεβέντης: Μάλλον θα ρίξω άκυρο στο δημοψήφισμα

«Εγώ προσωπικά δεν ξέρω, μάλλον θα ρίξω άκυρο. Μπορεί να σας στεναχωρήσω λίγο», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Ο κ. Λεβέντης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των υποστηρικτών του «ναι»: «Παρελαύνουν στα κανάλια όλοι του ναι, που είναι αυτοί που τόσα χρόνια, πίνανε, διορίζανε, κλέβανε και διέλυαν τη χώρα και τώρα γίνανε του ναι». Όπως τόνισε, ο ίδιος, είναι λάθος που βγαίνουν άνθρωποι του παλιού πολιτικού συστήματος να υποστηρίξουν το «ναι», γιατί αυτοί απωθούν το λαό και «εξοργίζουν τον κόσμο».

«Εγώ σαν Λεβέντης και σαν Ένωση Κεντρώων είμαι υπέρ του ευρώ και υπέρ της Ευρώπης. Μόνο αυτός ο δρόμος, ούτε Ρωσίες, ούτε Κίνες. Μόνο η Ευρώπη υπάρχει», δήλωσε ο κ. Λεβέντης και εκτίμησε όμως ότι ο κόσμος θα ψηφίσει «ναι» όχι γι’ αυτό αλλά «γιατί τώρα έπεσε τρομοκρατία».

«Το όχι σημαίνει δραχμή. Εάν ο ELA δεν βάλει λεφτά στις τράπεζες, τελείωσε η ιστορία», εξήγησε.

Ωστόσο, ακόμη κι αν το «όχι» επικρατήσει, η εκτίμηση του κ. Λεβέντη είναι πως «Ο Τσίπρας θα πάει έξω. Η Μέρκελ θα πει “αυτή είναι η πόρτα παιδί μου. Αν δεν σου αρέσει, εκεί είναι η εξώπορτα”».

Πάντως, όποιο αποτέλεσμα κι αν βγει, την Τρίτη «θα γίνει κυβέρνηση τεχνοκρατών», δήλωσε. «Πιστεύω ότι θα φύγουν γιατί θα βγει ο κόσμος να τους κυνηγάει με τα στειλιάρια», απάντησε ο κ. Λεβέντης, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να μην αποχωρήσει η κυβέρνηση.

«Είμαι το πρώτο κόμμα που στηρίζω Ευρώπη και ευρώ. Μου κόστισε αυτό, αλλά το έκανα γιατί θεωρώ ότι είναι ο μονός δρόμος για την Ελλάδα. Είναι ηλίθιο το δημοψήφισμα, αλλά δεν μπορώ να συνταχτώ με αυτούς που είναι υπέρ της Ευρώπης, κάτι Μητσοτάκηδες, κάτι Βενιζέλους, που όλα αυτά τα χρόνια αυτοί μας πτώχευσαν και σήμερα βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να διαλέξουμε. Τους καλώ να μην βγάζουν τις μουτσούνες τους οι Δεξιοί και οι Πασοκτζίδες υπέρ του ευρώ, μήπως διώξουνε τον κόσμο από το «ναι». Ειδικά, αυτός ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης έχει γίνει αηδιαστικός. Η Όλγα η Κεφαλογιάννη, είναι ανιψιά του Βαρδινογιάννη και όλοι τη βγάζουν να μας διδάσκει υπέρ του ευρώ. Μια κοπέλα παμπλουτή τη βγάζουν να διδάσκει υπέρ του ευρώ. Ο κόσμος παίρνει ανάποδες», δήλωσε ο κ. Λεβέντης και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν κατά συνείδηση.