Τσίπρας: Σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία χωρίς δραματοποιήσεις

Για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο υπουργείο. 

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο ετοιμότητας και αξιόμαχου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και την ευγνωμοσύνη του προς τα στελέχη για την αυταπάρνηση με την οποία ασκούν τα καθήκοντα τους διασφαλίζοντας την εθνική κυριαρχία "αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα". Η διατήρηση της ισχύος της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν πυλώνα σταθερότητας και διαφύλαξης της εθνικής ομοψυχίας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να διαγράψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και "όσο περνά από το χέρι μας δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μειώσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νέες ανισότητες στον κοινωνικό ιστό".

Παράλληλα διαβεβαίωσε τη στρατιωτική ηγεσία ότι η χώρα παρά την οικονομική κρίση διατηρεί και αυξάνει τη γεωπολιτική δυναμική της.

"Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας υπάρχουν όμως δυνατποτητες που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε μέσα από μια εθνική και πολυδιάστατη πολιτική για να αναβαθμίσουμε την υπάρχουσα γεωπολιτική δυναμική", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι "οφείλουμε σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία χωρίς δραματοποιήσεις και να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία. Την επόμενη μέρα όλοι είμαστε ένα στην προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση με τη δυνατότητα διατήρησης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και της εθνικής κυριαρχίας".