Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της ταπείνωσης

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Αλέξης Τσίπρας στιγματίζονται ιστορικά ως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας”, επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της σε συγκέντρωση του κόμματος, για το δημοψήφισμα, στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ.

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό η κ. Γεννηματά δήλωσε: “Θέλω να στείλω ένα μήνυμα χωρίς περιστροφές: Τέρμα τα παιγνίδια σε βάρος της πατρίδας, τέρμα οι μπλόφες”.

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι είναι ο “πρωθυπουργός της ταπείνωσης” και πως θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. “Είναι εκτός τόπου και χρόνου και σαφέστατα οδηγεί την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη, έξω από το ευρώ, με όρους χρεοκοπίας, φτωχοποίησης και καταστροφής”, υποστήριξε.

Χαρακτήρισε παραπλανητικό το διάγγελμα του πρωθυπουργού, τον κατηγόρησε ότι “κοροϊδεύει” τον ελληνικό λαό και σημείωσε ότι “δεν μπορεί να δώσει καμιά εγγύηση για μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις, όταν κλείνουν οι Τράπεζες και οι συντάξεις δεν καταβάλλονται”.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το θέμα των τραπεζών, επεσήμανε: “Τι θα γίνει με τις Τράπεζες; Θα ανοίξουν τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη, τη... Μεγάλη Δευτέρα;”. Πρόσθεσε πως αν επικρατήσει το “όχι” στο δημοψήφισμα θα οδηγηθούμε σε κούρεμα των καταθέσεων.

Η κ. Γεννηματά αναρωτήθηκε αν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ακολουθούσε εντολές του πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις ή είχε δική του γραμμή. Μίλησε για “επικίνδυνη διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη-Καμμένου που έφερε τη χώρα σε τραγωδία”.

Ως προς το δημοψήφισμα της Κυριακής η κ. Γεννηματά υπογράμμισε: “Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και στέλνει μήνυμα: Ναι στην Ελλάδα, ναι στην Ευρώπη, όχι στην εθνική περιπέτεια, όχι στη χρεοκοπία”.