Σαμαράς: Αληθινή υπερηφάνεια είναι ο δρόμος στην Ευρώπη

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον ότι “δεν είχε την παλληκαριά να παραδεχθεί ότι αυτός υπέγραψε το κλείσιμο των τραπεζών”, αλλά και ότι “αυτός υπέβαλε πρόταση λιτότητας, ίδια με εκείνη των δανειστών”, και “τελικά προσυπέγραψε την ίδια την πρόταση των δανειστών”.

“Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στη χειρότερη θέση που έχει βρεθεί τις τελευταίες δεκαετίες! Χωρίς Ευρωπαϊκό δίχτυ προστασίας. Με τράπεζες κλειστές. Με αδυναμία να πληρώσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες. Και πλήρως απομονωμένη από τους εταίρους της”, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση σε πανικό, η οποία “αφού έκανε πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες των Ελλήνων πολιτών, τους έφερε σε κατάσταση που δεν είχαν γνωρίσει ποτέ στη ζωή τους”.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα σε όλους και τελικά χρεοκόπησε τη χώρα, ενώ υπογράμμισε πωςκάθε μέρα που μένουν κλειστές οι τράπεζες, η οικονομία καταρρέει, ο λογαριασμός μεγαλώνει, η ανεργία εκτοξεύεται.

“Αυτό είναι το κόστος των αντιευρωπαϊκών επιλογών της κυβέρνησης. Και τώρα υποκρίνεται, για να μας πει ότι ακόμα διαπραγματεύεται, ότι θέλει δήθεν να παραμείνει στην Ευρώπη, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες!”, σχολίασε.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για δημοψήφισμα-παρωδία, πάνω σε πρόταση συμφωνίας που δεν υπάρχει πια, σε διαπραγμάτευση που δεν υπάρχει, για πρόγραμμα που δεν υφίσταται.

“Όμως, ο ελληνικός λαός δεν είπε την τελευταία του λέξη. Και δεν ανέχεται να τον προσβάλλει μια κυβέρνηση, επειδή έχει διαφορετική άποψη από τη δική της. Ξεχνάνε ότι εδώ είναι Ελλάδα, εδώ είναι Ευρώπη, εδώ είναι Δημοκρατία! Τέτοιοι αυταρχισμοί δεν έχουν θέση στον τόπο μας”, ξεκαθάρισε.

Όπως επεσήμανε, “υπερηφάνεια δεν είναι οι ατέλειωτες ουρές μπροστά σε τράπεζες κλειστές. Ούτε η αγωνία των πολιτών για τις καταθέσεις τους. Αξιοπρέπεια δεν είναι οι συντάξεις που πληρώνονται πια στο μισό και που εισπράττονται με το σταγονόμετρο”.

Αληθινή υπερηφάνεια, κατέληξε είναι ο δρόμος στην Ευρώπη. “Και η αποδοκιμασία μιας αδίστακτης κυβέρνησης, που κορόιδεψε τους πάντες και τώρα θέλει να διχάσει την κοινωνία μας. Καλώ τον ελληνικό λαό να παραμείνει ήρεμος και πάνω απ’ όλα ενωμένος. Έχουμε περάσει πολλά δύσκολα. Θα τα καταφέρουμε κι αυτή τη φορά. Ενωμένοι και όρθιοι. Η υπευθυνότητα των πολιτών θα κερδίσει την ανευθυνότητα αυτής της κυβέρνησης. Ναι στην Ελλάδα! Ναι στην Ευρώπη. Ναι στο αύριο των παιδιών μας”.