Νέο “επεισόδιο” μεταξύ βουλευτών της ΝΔ και Κωνσταντοπούλου

Αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής η Νέα Δημοκρατία, κατόπιν σφοδρής αντιπαράθεσης με την πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την έναρξη της συνεδρίασης για το “μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε τον λόγο να τοποθετηθεί επί διαδικαστικού ζητήματος κι όταν η κ. Κωνσταντοπούλου τον κάλεσε να εγγραφεί στον κατάλογο -αφού προηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Εργασίας, Δημήτρης Στρατούλης- σύμφωνα με τον Κανονισμό, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλαν τη διαδικασία και αποχώρησαν, υπό έντονες φωνασκίες.

Μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπούλου ανακάλεσε τρεις φορές στην τάξη τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, Γιάννη Βρούτση, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο και Γιάννη Κουτσούκο, αφού ανέγνωσε το σχετικό άρθρο του Κανονισμού, το οποίο περιγράφει τι επιβάλλεται σε επίπεδο πειθαρχικών μέτρων σε ανάρμοστη συμπεριφορά βουλευτή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Βρούτσης ανέφερε κατά τη αναχώρησή του: “Αυτή είναι η Αριστερά που δεν σέβεται την Δημοκρατία”.