Δημοψήφισμα 2015: Δεν παραιτείται ο Προκόπης Παυλόπουλος

Η Προεδρία της Δημοκρατίας διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες για παραίτηση του Προκόπη Παυλόπουλου, ώστε να προκηρυχθούν εκλογές. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Πρόεδρος της Βουλής.
 
Είναι θεσμικά ενήμερος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρόεδρο της Βουλής για τη δρομολόγηση των συνταγματικών διαδικασιών που έχουν δρομολογηθεί για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Όπως τόνισε ακόμη, «αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί για να μη σέρνεται ως υπαινιγμός ότι μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία».

 

Η διάψευση της Προεδρίας

Τα σενάρια περί παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου διαψεύδουν ασφαλείς πηγές, κάνοντας λόγο για «ανοησίες».
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι «είναι ντροπή να γράφονται και να αναπαράγονται τέτοιες φήμες».

 

 
Βενιζέλος για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
 
«Ο κ. Παυλόπουλος είναι φίλος μου. Όποιος όμως έχει τα γένια, έχει και τα χτένια». Με αυτά τα λόγια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθεί για την αντισυνταγματικότητα της πρότασης για διενέργεια δημοψηφίσματος.
 
Παράλληλα, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι ενδεικτικό του λάθους της επιλογής είναι το γεγονός ότι μεγαλύτεροι υπέρμαχοι του δημοψηφίσματος είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι δορυφόροι του.
 
«Θέλουν το δημοψήφισμα. Αλλά το θέλουν τώρα και με ερώτημα εντός ή εκτός ευρώ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.