Δεν συζητήθηκε ενδεχόμενη παράταση στο κυβερνητικό συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι η μαραθώνια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία κράτησε σχεδόν 5μιση ώρες. 

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ σήμερα το βράδυ αναχωρεί για τις Βρυξέλλες.  Κυβερνητικό στέλεχος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου δεν συζητήθηκε θέμα ενδεχόμενης παράτασης.

Μετά τις 8 το βράδυ έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών. «Εμείς πάμε για συμφωνία», ανέφερε ο  Γιάνης Βαρουφάκης στους δημοσιογράφους. Στο ερώτημα αν είναι αισιόδοξος, είπε ότι πάντα είναι.

Πριν την έναρξη του συμβουλίου, που ξεκίνησε στις 11 το ορωί, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους 'Αγγελα Μέρκελ - Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, στους οποίους παρουσίασε την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ωστόσο, ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα - και ενώ οι θεσμοί τελούσαν εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων - συνεδρίαζαν οι επικεφαλής των εκπροσώπων της ελληνικής πλευράς και των θεσμών. Στόχος της εν λόγω συνεδρίασης είναι να προετοιμάσει το έδαφος ενόψει της αυριανής συνόδου του Eurogroup, στις Βρυξελλες.