Πλακιωτάκης: Κάποιος πρέπει να μαζέψει την Κωνσταντοπούλου

Την έντονη δυσαρέσκειά του, αλλά και συνολικά της Νέας Δημοκρατίας, για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά της ως πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκφράζει σε συνέντευξη που έδωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

“Ας σοβαρευτούμε, ας βάλουμε τα πράγματα κάτω και προφανώς έχει δίκιο η ελληνική κοινωνία ότι τελικά το κόστος του λογαριασμού σε σχέση με το e - mail Χαρδούβελη θα είναι πολλαπλάσιο 4 και 5 φορές. Και δεν θα οδηγεί σε έξοδο από το μνημόνιο, αλλά στην καλύτερη περίπτωση θα μας πάνε σε ένα τρίτο μνημόνιο, που, προφανώς, θα εμπεριέχει και επώδυνα μέτρα και όρους”, επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολιάζει: “Σχολιασμοί, ειρωνείες και χλευαστικές συμπεριφορές από την πλευρά της προέδρου, προφανώς και δεν είναι κατανοητές, ούτε μπορούν να γίνουν τελικά ανεκτές. Κάποιος, πιστεύω, θα πρέπει να μαζέψει τελικά την κα Κωνσταντοπούλου, που ακολουθεί - πιστεύω - δική της πολιτική και αυτό φαίνεται από την κατάθεση προτάσεων ή απόψεων. Όταν, δηλαδή, η κυβέρνηση ή το σύνολο του πολιτικού κόσμου έχουν διαφορετική άποψη για το ζήτημα του χρέους η κα Κωνσταντοπούλου, για παράδειγμα, εμφανίζει μια διαφορετική στρατηγική”.

Για τη στάση της ΝΔ απέναντι στην όποια συμφωνία, τονίζει ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί πριν δει το περιεχόμενό της. Ωστόσο, αποσαφηνίζει ότι στη σχετική ψηφοφορία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να εμφανιστεί συντεταγμένο, αφού θα έχει προηγηθεί συζήτηση στα αρμόδια όργανα. Ακόμη επισημαίνει ότι, σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και το ευρώ και χαρακτηρίζει ψευτοδίλημμα το αν θα πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ ή μισθοί και συντάξεις.

Σχετικά με τα εσωκομματικά της ΝΔ, αναφέρει ότι δεν υπάρχει περιθώριο προσωπικών στρατηγικών στη φάση που είμαστε σήμερα και περνά η χώρα και σημειώνει πως τακτικό συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον Ιούνιο του 2016.