Βγήκαν μαχαίρια στη Βουλή μεταξύ Μεϊμαράκη – Κωνσταντοπούλου

Σε έντονη αντιπαράθεση ήρθαν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο τέως πρόεδρος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο κύριος ΜεΪμαράκης στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας λίγο πριν την ακρόαση του διατελέσαντος προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της Υπόθεσης SIEMENS Σήφη Βαλυράκη, είπε στη διάδοχό του ότι είναι «γαϊδουριά» και ότι αφήνει τους βουλευτές να περιμένουν «σαν γαϊδούρια» στις Επιτροπές της Βουλής.

Η Πρόεδρος της Βουλής δεν σήκωσε τους τόνους, αλλά ρώτησε τον κ. Μεϊμαράκη που έκανε παρατηρήσεις «αυτόν τον τρόπο που τον έχετε μάθει;».

«Είναι γαϊδουριά να μας αφήνετε να περιμένουμε δύο ώρες και χθες και σήμερα και επίσης είναι γαϊδουριά να μην λέτε πότε θα τελειώσουμε», φώναξε ο Β. Μεϊμαράκης υποστηρίζοντας ότι «αυτή η συμπεριφορά δεν είναι συμπεριφορά προέδρου που δεν θέλει να προκαλέσει. Δηλαδή θα μας βάλετε και τιμωρία; Εγώ και σήμερα σαν γαϊδούρι είμαι εδώ από τις τέσσερις γιατί είχαμε συνεδρίαση στις 17.00, μας είπατε τηλεφωνικά ότι θα γίνει στις 5.30 μ.μ., έρχεστε στις 6 μ.μ. και μας κάνετε και παρατήρηση».

«Ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής θα έπρεπε να μιλάτε με μεγαλύτερο αυτοπεριορισμό», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Δεν δέχομαι τέτοια μαθήματα», φώναξε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ η πρόεδρος της Βουλής του έλεγε «δεν έχετε το λόγο».

«Αφήστε τα αυτά. Αυτά στους άλλους που σας ακούν. Δεν δέχομαι μαθήματα από εσάς. Άντε μπράβο», την διέκοψε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου του επεσήμανε ότι «δεν αναφέρθηκα σε σας, αλλά στην κ. Όλγα Κεφαλογιάννη που μίλησε χθες στην Επιτροπή και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε. Μιλήσατε ως έχων την μύγα».

«Μας προσβάλετε. να είσαστε στην ώρα σας», επέμεινε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ διαμαρτυρόταν και η κ. Κεφαλογιάννη.

«Νομίζω ότι η υπόθεση SIEMENS εξάπτει πολλά πάθη», υπογράμμισε η πρόεδρος της Βουλής, ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης της είπε ότι «θέλετε να μας κάνετε να αποχωρήσουμε».

Λίγο αργότερα υπήρξε νέος έντονος διάλογος με τον κ. Μεϊμαράκη να λέει ότι η συμπεριφορά του προσδιορίζεται από την συμπεριφορά της κ. Κωνσταντοπούλου.

«Να μην ετεροπροσδιορίζεστε», του απάντησε η πρόεδρος της Βουλής, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε να λέει «θα σας γελάω όποτε μου γελάτε, θα σας προσβάλλω όποτε με προσβάλλετε».

«Εγώ θα σας γελάω ακόμη και όταν αυτά που λέτε μου προκαλούν γέλιο», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης ακούστηκε να λέει «μην με προσβάλλετε, δεν το αξίζετε».