Βαρουφάκης: Αν δεν έχουμε συμφωνία, δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ

Σαφές μήνυμα ότι "χωρίς συμφωνία, το ΔΝΤ δεν θα το πληρώσουμε" απέστειλε προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη του στο CNN. Πρόκειται για ακόμη μια δήλωση στελέχους της κυβέρνησης που επιβεβαιώνει τη στάση πληρωμών αν δεν υπάρξει συμφωνία.

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία και έτσι θα πληρωθούν οι εταίροι.

Ενώ τόνισε πως η χώρα δεν έχει ξεμείνει από χρήματα. "Η χώρα ζει με τις δικές της δυνάμεις μετά από τις τεράστιες προσπάθειες των πολιτών της" είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζει να πληρώνει τους πιστωτές της όπως έκανε στο παρελθόν καθώς αυτό βασίζεται στην αρχή ότι η Αθήνα θα πληρώνει και μετά θα υπάρχει καταβολή δόσεων από τους δανειστές. "Για 4 μήνες ικανοποιούσαμε τις υποχρεώσεις πληρώναμε εξαντλώντας κάθε ίχνος ρευστότητας από την πληγωμένη οικονομία μας, δεν μπορούμε να το κάνουμε εσαεί" τόνισε.

Κάλεσε, δε, τους θεσμούς και ειδικά το ΔΝΤ "να μας συναντήσουν στο 1/4 του δρόμου".

Ο δημοσιογράφος του CNN τον ρώτησε και για τις "ηχογραφήσεις στο Eurogroup της Ρίγας" και ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε πως ηχογράφησε μόνον τον εαυτό του.